kapat
01.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AYLİN ÜSTÜNDAĞ


Bizler inandık

İkinci kez evsahipliği yaptığımız Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda kürsüde yerimizi aldık. Rüya gibi geçen 9 gün boyunca ortaya konan müthiş mücadele üstüste gleen başarılar tüm ülkeyi mutluluktan uçurdu, hele voleybol topuna eli değenlere bin kez daha fazla.

Turnuva boyunca Avrupa'nın en iyi 12 takımını izledik. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonluklarını defalarca kazanan Rusya ile son dünya şampiyonu İtalya'nın dağılışına şahit olduk. Bunun yanısıra 1995 yılında ülkesinde kazandığı Avrupa şampiyonluğu sonrası bir daha bu derecenin yanına yaklaşamayan Hollanda, son yıllarda çıkış içindeki Almanya, 5.kez çıktığı finalde şampiyonluğa ulaşan Polonya (Son finalini 1967'de İzmir'de oynamış ve SSCB'ye yenilmişti) ve Avrupa Şampiyonası'ndaki en iyi derecesi 10'unculuk olan Türkiye, 2003'e damgasını vuran takımlar oldular.

Bu turnuvadaki başarımızın temel nedeni, yapımıza uygun bir sistem oturtabilmemizdi. Çok uzun olmayan fizik yapımız, çabuk hücum ve defansa dayalı bir oyun oynamamızı gerektiriyordu. Bu turnuvada bunu başardık. Blokta verdiğimiz açığı manşetimizi geliştirerek ve geri alan defansını güçlendirerek en aza indirgedik. Rakibe göre hücum kullanabildik ve tarihi bir sonuç aldık.

Bu düzen, çok uzun süren hazırlık döneminde turnuva öncesi kaybettiğimiz Teknik Direktör Deniz Esinduy ve yardımcıları Reşat Yazıcıoğulları, Ali Oktay'ın eseridir. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Gideceklerin yerine geleceklerde de hayat var. Yani bu başarı, bu şampiyonayla sınırlı kalmayacak.

Aldımız derece tüm dünyayı şaşırttı. Voleybola gönül vermiş, voleybol yazan 8-10 kişi bu turnuvanın Türk voleybolu için milat olacağını ve beraberinde çok şeyi değiştireceğine inanıyorduk. Çünkü hazırlık döneminde kızlarımızla birlikteydik. Gerek gazetelerimizde gerek TV programlarında başarılı olacağımızı vurguladık. Galiba bizi dinleyen, okuyan olmamış ki, voleybolun dışındaki kişilerce bu başarıyı önceden görememekle suçlandık.

Voleybol bugünlerde yazılı ve görsel basında çok yer buluyor. Benim gibi gazetelerde iki satır fazla haber çıksın diye çabalayanlar için mutluluk verici bir gelişme. Voleybolda başarılar devam edecek, biz inanıyoruz. Siz de inanın ve kızlarımıza güvenin.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi

Sizinkiler
Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır