|
 |
|

KEMAL ONUK
Fener Yusuf'la
Fenerbahce, sezonun en zor maclarindan birini oynadi. Genclerbirligi, hafta icindeki farkli Blackburn galibiyetinin moraliyle Izmir Ataturk Stadi'nda ilk dudukten itibaren basa bas oynadi. Fizik gucu kuvvetli, defansta rahatca alan daraltabilen, agresif savunmayi basariyla uygulayan bir takim baskent ekibi. Skoko, Mustafa ve Youla macin ilk yarim saatinde pes pese tehlikeler yarattilar ve Fenerbahce karsisinda cok etkili oldular.
Fenerbahce'nin orta sahasindaki problem macin buyuk bolumunde devam etti. Selcuk ve Umit Ozat defansif oyunu seven iki orta saha oyuncusu. Aslinda iyi bir stoper olan Umit'e orta saha oyuncusu demek de pek dogru degil. Tomas'in transferinden sonra Daum gecen hafta Galatasaray'a karsi ortada gorevlendirdigi Umit'i dun de gobekte oynatti. Burasi Umit'in yeri degil. Iyi niyetli, hirsli, istekli ve kendini oyuna tam anlamiyla verebilen bir futbolcu Umit, ama orta saha oyuncusu degil.
Fenerbahce macin basindan itibaren orta sahada daha fazla adam bulunduran ve uzun paslarla sik sik tehlikeler yaratan Genclerbirligi karsisinda etkili olamadi. Van Hooijdonk'un kacirdigi penalti da moralleri bozdu. Sari-lacivertliler uzun sure toparlanamadi ve tehlike yaratamadi.
Defarsta Luciano ve Tomas, yardimlasmali ve kademe anlayisinda kusursuz bir birliktelik sergilediler. Fatih her gecen gun daha yararli oluyor. Onundeki Aurelio da sik sik ileriye cikip adam eksilttigi macta iyi bir futbol sergiledi. Sol kanatta Petkov iyi transfer. Kemal'in de caliskan futboluyla Fenerbahce ozellikle macin sikisan bolumlerinde kalesinde cok tehlike gormedi.
Oyunun 55. dakikasinda yapilan degisikliklerden ilki son derece yerindeydi. Fenerbahce, Yusuf gibi topa basan, kolayca adam eksilten, oyun kuran ve rakip uzerinde etkili olabilecek bir oyun kurucuyu mac basindan beri ariyordu. Yusuf girdikten sonra bir-iki hatasi disinda orta sahayi toparladi; Petkov'un yerine alinan Serhat'la da Fenerbahce daha ofansif oynamaya basladi.
Tuncay, bir hafta aradan sonra eski gucunden uzak, markajdan kurtulamayan, alistigimiz dagitici futbolundan uzak, etkisiz gorundu. Van Hooijdonk ile ikili paslasmalara giremedi. Daha dogrusu onunla hic anlasamadi.
Gol Yusuf'un ustaligi ile oldu. Boyle bir asirtma pasi Genclerbirligi defansi beklemiyordu. Serhat futbol yasaminin en artistik gollerinden birini atti. Defansin arasindan boylesine cabuk karar vererek tam zamaninda topu kaleye gondermesi takdir edilecek bir hareket.
Genclerbirligi'nin yolu acik. Kirmizi-siyahlilar gecen sezonki formlarina kavusmak uzere. Fenerbahce'nin boylesine guclu bir rakipten, ustelik Saracoglu'nun buyusunden uzak, taraftar desteginin pek belli olmadigi Halkapinar'da uc puan almasi onemli. Dunku kotu futboluna ragmen Fenerbahce artik bir takim ve her macta favori.
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|