|
 |
|

Ödül 450 altın
Voleybolcularımız, Avrupa Şampiyonu olursa devletten 450'şer Cumhuriyet Altını ödül alacak. Finalin ödülü ise 300'er altın.. Yaklaşık 35'er milyar lira
Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda finale kalan bayan milli takımımız, devletten 300'er Cumhuriyet Altını (Yaklaşık 35 milyar lira) ödül almayı garantiledi. Teknik heyet ise toplam 30 altın alacak. Ayrıca kulüpler de Milli Takım'daki her voleybolcu için 20 altın ödüle hak kazanacak. 12 Dev Kadın, bugünkü finali kazanırsa, ödülleri kişi başına 450'şer altına (53 milyar lira) çıkacak. Diğer ödüllerde değişiklik olmayacak.
Erdoğan bekleniyor
Ankara Atatürk Spor Salonu, dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. 6 bin 500 kişinin salonun merdivenlerini bile tıklım tıklım doldurduğu yarı final maçını Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de izledi. Dün bir açılışta olduğu için maça gelemeyen ama karşılaşmayı telefonla takip ettikten sonra bitişinde voleybolcularımızı Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay vasıtasıyla kutlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugünkü final mücadelesini izlemesi bekleniyor.
Göbek atarak sevindiler
Her galibiyet sonrası gözyaşlarıyla sevinen Milliler, dün de gözyaşlarını tutamadılar. Daha sonra da Çiğdem Can ve Pelin Çelik'in önderliğinde saha ortasında göbek atarak bu alanda da çok yetenekli olduklarını kanıtladılar.
Finale kalan Türkiye ve Polonya, ilk üçün olimpiyat vizesi alacağı Dünya Kupası'nda Avrupa kıtasını temsil etmeye hak kazandılar.
Cengiz TOKGÖZ
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|