kapat
20.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Atatürk'e Nutuk telifi

Devlet Tiyatroları ölümünden 65 yıl sonra bir oyunda Atatürk'ün eseri Nutuk'tan yararlandığı için THK'ya telif ücreti verecek

Devlet Tiyatroları, ölümünden 65 yıl sonra bir oyunda, Nutuk'tan yararlanıldığı için Atatürk'e telif hakkı ödeyecek. Mehmet Ege'nin uyarlayıp yönettiği ''Kurtuluştan Kuruluşa'' adlı oyundan doğan telif hakkı ücreti, Atatürk'ün 1927 yılında yaptığı gibi Türk Hava Kurumu'na (THK) verilecek.

Mehmet Ege, Cumhuriyet'in 80. yılı anısına 29 Ekim akşamı seyirciyle buluşacak olan 'Kurtuluştan Kuruluşa' adlı oyunu, Atatürk'ün Söylevi ile Orhan Asena'nın Kurtuluş Savaşı Destanı'ndan yararlanarak sahneye uyarladığını söyledi. Devlet Tiyatroları'nın sahnelediği oyunlar için yazar ve çevirmenine belli bir telif hakkı ödediğini belirten Ege, şunları söyledi

"Söylev, Atatürk'ün Türk milletine bıraktığı bir eser olması nedeniyle bugüne kadar herkes tarafından rahatlıkla kullanılıyordu. Oyunla ilgili araştırma yaparken, Atatürk'ün sağlığında Nutuk'un yurtdışında yayım gelirini o zamanki adı Türk Hava Kurumu olan Türk Kuşu'na verdiğini öğrendim. Bugün ise THK'nın birçok kaynağı neredeyse elinden alınmak istenen bir kurum olduğunu düşündüm. Bu yüzden Söylev adına oluşacak telifin de THK'ya verilmesi gerektiğine karar verdik. Bu aslında çok büyük bir para değil ama önemli olan böyle bir düşüncenin oluşması."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır