|
 |
|

Servis kâbusu sürüyor
Kocamusfapaşa Lisesi'nin öğrencilerini taşıyan servis aracı aşırı hız nedeniyle takla attı. Topkapı'daki kazada mucize eseri kimse ölmedi, ama 16 öğrenci yaralandı
Okulların açılmasından önce servis araçlarıyla ilgili yapılan yasal düzenlemelere ve uyarılara karşın, ihmalkarlık devam ediyor. Ankara'da önceki gün yapılan polis kontrollerinde bir servis minibüs şoförünün alkollü çıkmasının ardından dün de İstanbul'da içi öğrenci dolu bir servis minibüsü aşırı hız nedeniyle kaza yaptı.
Elibol Turizm'e ait servis minibüsü dün saat 12.30'da Kocamustafapaşa Lisesi'nden aldığı 16 öğrenciyi Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Eyüp'e dağıtmak için yola çıktı. Hasan Barman yönetimindeki 34 J 7536 plakalı servis minibüsü, Topkapı varyantından Edirnekapı istikametine giderken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayarak takla attı.
ÖĞRENCİLER ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA
Servis minibüsünde bulunan 16 öğrenci mucize eseri kazayı küçük sıyrıklarla atlattı. Yoldan geçen vatandaşlar, yan yatmış minibüsün içinde çığlıklar atan öğrencileri güçlükle sakinleştirdi.
Elibol Turizm'e ait servis minibüsünde hostes olmadığı için öğrencileri sakinleştirmek ve hastanelere yetiştirmek de yine yoldan geçen iyiliksever vatandaşlara düştü.
Şoför Barman'ın kolu ise yan yatan minibüsün altında kaldı. Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırılan ve durumunun ağır olduğu öğrenilen Barman'ın bir kolunun koptuğu öğrenildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan öğrenciler, şoförün viraja çok hızlı girdiğini belirtti.
FİRMA SAHİBİ KÜFÜR ETTİ
Kazayı haber alan Elibol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elibol da öğrencilerin ayakta tedavi gördüğü Haseki Hastanesi'ne geldi. Barman'ın yakınları ile birlikte gazetecilere küfürler eden Elibol, "Basit bir kazayı şimdi abartırsınız" diye bağırarak, kazayı görmezlikten geldi. Bu arada, yapılan incelemede yeni yasal zorunluluğa karşın servis otobüsünde emniyet kemerinin bulunmadığı ortaya çıktı.
AİLELER HABERİ ALINCA HASTANEYE AKIN ETTİ
Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Haseki Hastanesi'ne getirilen 16 öğrenci ayakta tedavi edildi. Kazanın şokunu yaşayaşan öğrenciler, uzun süre gözyaşı döktü. Öğrenciler şoförün hatası sonucu kazanın meydana geldiğini söylediler. Kazayı duyan öğrenci velileri soluğu hastanede aldı. Ailelerin yanı sıra Kocamustafapaşa Lisesi öğretmenleri de Haseki Hastanesi'ne gelerek, öğrencilerinin durumu hakkında bilgi aldılar.
Ali BALCI
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|