kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

OMER URUNDUL


Hooijdonk olmasaydi

Gaziantep maci bir kere daha net bicimde gosterdi ki, geride iyi kapanip genislik birakmayan, kazandigi toplarda da ayaga paslarla ileriye cikan takimlar karsisinda Fenerbahce her zaman zorlanir. Cunku eldeki kadroyla dar alanda organize olmalari mumkun degil.

Kemal iyi niyetli, savasci ama oyunu okuyamiyor. Surekli top kayiplari yapiyor. Aurelio disiplinli, devamliligi var ancak duz oyuncu. Serhat'la Tuncay, kalabalik icinde basit oynamayi bilmiyorlar. Selcuk'ta fazla sorun yok. Istenilen form duzeyinde olmasa da on libero ozelliklerinin tumune sahip.

Boyle bir tabloda suratli ofansif anlayista uretkenlik kisitlandigi gibi takim savunmasi da arizaya ugruyor. Fizik kondisyon ve mucadele iyi. Ayrica maci da birakmiyorlar. Bunlar olumlu artilar. Ama organize olamamak, buyuk sikintilar yaratiyor.

Petkov aranan kan olacak
Petkov futbolu bilen, cok yonlu bir sol dis adami. Mutlaka faydali olacak. Sezon basindan beri yeri geldikce vurguladim. F.Bahce'nin transfer icin en cok ihtiyac duydugu bolge forvetin arkasinda, devamliligi olan, kuvvetli, yetenekli, forvetle diyaloga girecek, olumlu servis yapacak bir orta saha. Ama bu, gozardi edilip arka arkaya defans transferleri yapildi.

Daum, Tuncay'i sol cizgide oynatma yanlisina israrla devam ediyor. Alman hocanin en buyuk sansi, mukemmel asistler yapan ve de su anda dunyanin en iyi duran top ustasi olan Van Hooijdonk gibi bir forvete sahip olmasidir. Eger Van Hooijdonk olmasaydi, su anda F.Bahce'nin en az 5-6 puan daha kaybi olurdu.

Terim'in kararli olmasi gerekir
Galatasaray, Konya'da sok bir yenilgi aldi. Ofansif etkinlik gosteremedigi gibi, savunma guvencesi de olusturamadi. Yorgunluk ve sakatlik sorunlari olan Ergun, Batista ve Prates'in yokluklari, zihinlerde Juventus sinavinin olmasi mac oncesi handikaplardi. Bir de bunlara Konyaspor'un muthis mucadelesi ve kazandigi toplarda planli programli hareket etmesi eklenince isler ters gitti. Iki yeni Rumen, ilk defa forma giydiler. Yabancilik cektiler, etkisiz kaldilar. Ama kendileri hakkinda fikir edinmek icin henuz erken. Abdullah, solda defansif ve ofansif yetersizdi. Hasan Sas ise yine durgun bir doneme girdi.

Avrupa maclari baskadir
Fatih Terim'in elinde gecmis donemindeki kadrosu yok. Kafasindaki dar alan presinin sekillenmesi mumkun degil. Bu sartlar icinde kolektif ataklara ve az top kaybina ihtiyac var. Ama Fatih Terim, taslarla cok fazla oynadigindan bu konuda da sikintilar yasaniyor. Artik sistemde ve belli bir takim tertibinde kararli olmasi lazim.

Yarin gece Sampiyonlar Ligi'nde cok guclu bir rakiple deplasman maci var. Tabii ki bu karsilasmanin havasi baska. 90 dakika mucadele etmek ve oyun disiplinine sadik kalmak sart.

Iyi bir netice cikabilmesi icin tum futbolcularin performanslarinin en ustune cikmalari gerekiyor.

Kartal makina gibi
Besiktas, Malatyaspor'u yenerek 5'te 5 yapti. Lucescu'nun sistemi, takim tertibi, kimleri ne zaman degistirecegi artik bir makina duzeni halinde oturmus durumda. Ronaldo, Zago ve Ahmet Yildirim sakatlik ve ceza disinda uyumlu, deneyimli, degismez bir uclu defans blogu. Onlerinde hamle zamanlamasini bilen, iyi pres yapan Tayfur ve Giunti, kenarlarda da Kaan Dobra ve Ibrahim'le birlikte saglam bir takim savunmasi olusuyor. Bu da gunumuz futbolunda basari ve istikrar icin onemli bir arti.

Besiktas, Malatya macina iyi baslamadi. Yedigi gole kadar oyunu kontrol edemedi. Hucumda etkili olamadi. Ama skor dezavantajina dustukten sonra Malatya gibi bir takima 3 gol atmak, son 15 dakikada farki artiracak net pozisyonlar bulmak ve de rakibe 60 dakika pozisyon vermemek basaridir. Bu basarinin altindaki bir numarali etken de Lucescu'nun elindeki malzemeye gore oturttugu akilci, basit sistemdir.

Bu gece Sampiyonlar Ligi'nde Lazio ile cok onemli bir sinav var. Besiktas, 4'uncu torbadan kuraya katildigi icin beklendigi gibi zor gruba dustu. Uc puanla baslayabilirse buyuk moral kazanir, ilk iki sansini son haftaya kadar surdurur. Gecen sene UEFA Kupasi'nda ceyrek final rovansinda Lucescu, doldurusa gelip yapisiyla bagdasmayan buyuk teknik adam yanlisligi yapti. Bu defa ayni hataya dusmez. Zaten Rumen teknik adamda oyun anlayisi Italyan modeli. Tabii ki zor bir 90 dakika olacak. Bakalim Besiktas zoru basarabilecek mi?

Hakemin cesareti
Fenerbahce, ikinci devre basinda golu yiyince cesur ve objektif mac yoneten Selcuk Dereli'nin isi cok zorlasti. Objektiflikten odun vermemeye gayret etse de bazi yanlislari oldu. Lazarov'a aldatma gerekcesiyle gosterdigi kart yanlisti. F.Bahce'nin ilk golu oncesi faulu Yusuf yapti, ters verdi. Ama bu kadar zor sartlarda Selcuk Dereli'yi elestirmemek gerekir. Genelde korunmaya alismis buyuk takim seyircisi, objektiflikte direnen hakemi isler ters gidince baski altina aliyor. Bunun da baslica sebebi, yillardir bu ortami hazirlayan eyyamci hakemlerdir.

Genc hakemlerimizden Kuddusi Muftuoglu, cuma gecesi maca iyi baslamadi. Giunti'nin Atilla Birlik'e yaptigi penaltiyi suzemedi. Sonra toparlandi. Ama yine de bu sezon Muftuoglu'nu bekledigimiz randimanda bulamiyoruz.

Metin Tokat, Konya'da deneyimi, yetenegi ve yuksek kondisyonuyla genelde cok iyiydi. Tek ve onemli hatasi, ikinci yarida Balic'in dusurulmesine sari kart cikarmasiydi. Halbuki bariz gol sansi vardi ve acik bir kirmizi gerekiyordu. Aslinda Tokat da onu gormustu ama her zamanki cinligiyle "Evsahibini 9 kisi birakip basima is almayayim" dedi. Cunku, Omer'e yardimcisinin ikaziyla gosterdigi kirmizi kart sonrasi bir hayli tepki almisti.

Ismet Arzuman, Rize'de cok basarili bir yonetim gosterdi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir