kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

REFIK DURBAS


Bakan uzdu...

Sayin Bakan M.Ali Sahin'in anlayisli davrandiklari icin isci sendikalarina tesekkur ettigini televizyonda izleyince dogrusu cok sasirdim ve uzuldum. Peki, isci sendikalari ne yapacakti? Bu sendikalarin mensubu kamu iscileri, ki pek cogu ilkokul mezunu, kamuda calisan muhendis ve doktorlarin uc, alt derece hakimler ve ogretmenlerin iki kati, yuksek yargiclarla ise esit derecede maasi yillardir grev tehdidiyle aliyorlar. Ayrica bu sendikalarin asil gorevleri olan ozel sektordeki iscilerin haklarini savunduklari henuz gorulmedi.

Alt derecedeki memurlarin maaslari ise kamu iscileriyle kiyaslanamayacak olcude dusuktur. Bir hakim gene "SABAH Gazetesi"ne gonderdigi mektubunda maasinin azligindan yakinirken kamuda isci kadrosunda calisan bir odacinin, soforun, bahcivanin kendisinden daha fazla maas aldigini belirterek, "Gozumuz yok ama..." diyordu. Bu konu memurlarin, iscilerin maasinda gozu olup olmamasi konusu degildir. Bu, hak ve adalet arayisi, emege saygidir. Bizleri idare edenler maalesef populist yaklasimlarla 40 yildir bu carpik maas sistemini duzeltemediler. Ustelik kamu iscilerinin bircogu gorevlerinin gerektirdiklerini yapmamakta, masa basinda veya Karayollari gibi kurumlarin atolyelerinde gizli issiz olarak, tabiri caizse vakit oldurmektedirler. Bu gercekleri sayin bakan bilmiyorsa arastirsin, ondan sonra memur sendikalarina kizip isci sendikalarina tesekkur etsin.

CEREN SAVAS ANKARA

Sureyya'nin hedefi
Sureyya Ayhan'in daha cok yaris kosmasi, ilk 400 metreyi 60 saniye gibi cok hizli bir zamanda kosarak taktik hata yaptigi, ikinciligin bir basarisizlik oldugu gorusune katilmakla birlikte, bir tarzi ve hedefi oldugunu dusunuyorum. Bu da tum yarisi yuksek tempoda kosarak zamana karsi yarismak, zamana karsi en iyi dereceyi elde ederken dunya rekorunu kirabilecek kapasiteye gelmek ve bunun bir sonucu olarak rakipleri gecmek, ileride dunya ve olimpiyat sampiyonu olmak... Sureyya ancak boyle kosmaya devam ederse dunya rekoru kirabilir, 20 yil sonra bile rekoru hala kirilamamis, birkac olimpiyat ve dunya sampiyonlugu bulunan buyuk bir atlet olarak anilmaya devam eder, ayni Sebastian Coe gibi. Sureyya'nin yaris ve antrenman tarzini degistirmeye calisarak biraz kisa vadeli ve sabirsiz dusunmuyor muyuz? Kendini bildi bileli bu tarzda kosan Sureyya, simdi bugune kadar yaptigi antrenman programini degistirirse olimpiyatlara sadece bir yil kala yapilacak bu degisiklik yarar mi saglar, yoksa zarar mi?

ALTAN SISMAN

DUZELTME VE OZUR
Milli Egitim Bakani Huseyin Celik'in, Genelkurmay'in Kara Kuvvetleri Komutani'nin YOK Baskani ve rektorlerle gorusmesiyle ilgili aciklamasina iliskin degerlendirmesi, dunku SABAH'in birinci sayfasinda sehven "Ziyaret de yerindedir" seklinde yayimlandi. Celik, rektorlerin Kara Kuvvetleri'ni ziyaretini degil, Genelkurmay'in bu konudaki aciklamasini yerinde buldugunu ifade etmistir. Duzeltir, ozur dileriz.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir