kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

AHMET HAKAN


Kaddafi'ye dair

Anilara daldigimda o adami goruyorum Kafayi Mehdi'ye takmisti. Ama ne takma! Gecim derdi, coluk cocuk gailesi hepsini bir tarafa birakmis, 'Mehdi'yi bekliyordu. 'Mehdi' gelecek, yeryuzundeki tum kotuluklerin hesabini soracak, dunyanin her tarafinda ezilen Muslumanlarin intikamini alacakti. Her sohbette ne yapar eder, konuyu Mehdi'ye getirirdi. Oyle eksantrik seyler anlatirdi ki, dini terminolojiye asina olanlar ve iman edenler bile onu dinlerken kendilerini bir parca pozitivist hissederdi.

Sonra tutum degistirdi Dunya capinda gundeme gelen bazi isimleri "Mehdi" ilan etmeye basladi.. Once Muhammed Ali icin "Mehdi" dedi.. Sonra bundan vazgecti.. Arayisini surdururken Libya denilen bir ulkede cikan genc darbeci subay Muammer Kaddafi'yi kesfetti. Onun 'ucuncu yol'a isaret eden Yesil Kitabi'ni uzun sure elinden dusurmedi ve karar verdi Kaddafi Mehdi'dir! Sonra ondan da vazgecti..

Iste Kaddafi adi ilk kez, Mehdi'yi bekleyen saf ve takintili o adam sayesinde gundemime girdi ve bir daha hic cikmadi..

****

Ne zaman Kaddafi'den soz edilse tedirgin olurum. Cunku o, kisisel tarihimin aymazliklarini animsatir bana. Nasil da uzun sure 'olumlu bir figur' olarak yer etmisti zihnimde, simdi bir buyuk pismanlikla animsiyorum.

Yok "Cagri" ve "Omer Muhtar" filmlerini finanse etmis, yok Amerika'ya kafa tutmus, yok Kibris cikarmasinda Turk ucaklarinin tum eksiklerini giderme sozu vermis.. Telkin altindaydim ama yine de soytariligi fark edip buna direnebilirdim.

Ama yine de bir tesellim var Ben, o soytariligi en azindan Erbakan'dan once fark etme basiretini gostermistim.

Gerci gostermistim de ne olmustu sanki? Cadirda atilan kazik karsisinda derin utanc hissi beni de pencesine almamis miydi? Cephelesmenin gozu ciksin!

****

Tam 34 yil olmus iktidara geleli.. 34 yildir tahti zerre kadar sallanmiyor. Ne yaptigi, ne yapacagi belli olmayan bir serseri mayin olarak 34 yil boyunca iktidarda kalabiliyor. Nasil oluyor bu? Anlamak imkansiz! Bu topraklar Kaddafi ve benzerleri icin nasil bu kadar elverisli olabiliyor?

Halbuki Kaddafi nedir? Kaddafi, Islam dunyasinin utancidir.. Utanc icinde olmaliyiz, cunku hikmete asina bu topraklardan yuzyillar sonra cikarabildigimiz adam tipi bu.. Simdi haykirmanin tam zamanidir Yesil Kitabi'yla, cadiriyla, futbolcu oglu, artist gibi kiziyla, Trablusgarp'iyla, buyuk halk cemahiriyesiyle, sahte ve yalanci direnisiyle ondan alabildigine uzagim!

****

Vatan gazetesinde Leyla Umar'in roportajini okurken bunlari dusundum..

'Muthis' bir aciklama yapmis.. Demis ki "Ciller'in basbakanligi doneminde Ozer Ciller, Libya'da kimin hangi isi alacagina karar veren kisiydi.."

Simdi bu aciklamasiyla gundeme getiriliyor.

Hemen belirteyim Bu iddianin benim nezdimde hicbir degeri yok. Dusmus bir politikaci esine bir de ben vurayim demistir, ortalik karissin istemistir, atmistir, yalan soylemistir.

Cunku onun sicili bozuk ve ben sicili bozuk Kaddafi'ye inanmaktansa, Ozer Ciller'e guvenirim daha iyi..


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir