kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

NECATI DOGRU


Polis cinayeti!

Istanbul'da gecen hafta islenen "polis cinayeti" gorme, duyma, dokunma ozelliklerini yitirmis, yine de denge aramaya calisan cambaz gibi ip uzerinde birakildi.

Gormuyor...

Duymuyor...

Dokunamiyor...

Ne yapacak bu cambaz? Dusmemek icin cambazligini unutacak, ipe elleriyle de tutunup yuruyecek. Seyirci de onu "cambaz ne harika yuruyor" diye alkislayacak.

Cambaz seyirciyi aldatacak.

Seyirci cambazi...

Ve siz buna huner diyeceksiniz!

Polis orgutunun ust yonetiminin sozculeri; gormeyen, duymayan, dokunmayan cambaz modelini uygulayiverdiler. "Cinayet, toplanan rusvetin paylasimindan cikmis degil, genc bir polisin cinnet getirmesinden dogmustur" diye ozetleyebilecegim turden bir aciklama yaptilar. Bizim gazeteden ve diger gazetelerden arkadaslar da; "Sadece polisi rusvetci diye suclamak yanlis... Rusvet alan varsa bir de veren var... Suclu ayni zamanda biziz..." diye yazdilar.

Rusveti kabulleniverdiler!

Gormeyen...

Duymayan...

Dokunmayan...

Cambazi ipte biraktilar.

Alkislamis oldular.

****

Bu gazeteci arkadaslar ve polisin ust yonetimindekiler simdi "polise iyilik mi etmis" oldular? Iyi polisle kotu polis, ahlakli polisle ahlaksiz polis, rusvet alan polisle almayan polisi ayni kefeye koyarak nasil bir yarar sagladilar. Bu cinayeti isleyen genc polis; hapse giderken bile "Bana 5 milyon lira uzattilar... Aldim ama daha sonra pisman oldum... Bir daha vermeyin dedim... Para almadigim icin benimle surekli dalga geciyorlardi... Istanbul'da rusvet almadan yasayamazsin, seni kurt polis yapacagiz diyorlardi..." diye konusuyordu.

Daha ne desin!

Hukumet, Basbakan, Bakanlik, sivil toplum kuruluslari, basin, Cumhurbaskani'nin "konuyu sahiplenmesi" ve polis cinayetinin dibine kadar inilmesi icin bir ruzgar estirilmesi gerekirdi.

Tersi oldu.

Bir gunde kapatildi.

Boylece kentlerde cevirme yapilan cadde donuslerinde, araci cevrilen soforun, "ehliyet, ruhsat ibraz edilen polis otosunun" on sag camindan vucudunun bel ustunu oldugu gibi iceri sarkitarak, bel asagisini ve kaba etlerini de disarida birakarak yetkili memurla konusma yaparken gormeye devam edecegiz... Ve cogumuzun yuzunde ayni pis gulus "polis memuru ile surucu yarim govde iceride yarim govde disarida ne pazarligi yapiyorlar" diye mi dusunecegiz?

En azindan polise yazik.

****

Iki polis oldu.

Birisi hapiste.

Bu aci olay; "saydam, denetlenebilir, hesap verebilir bir polis orgutu yaratilmasi icin" ciddi bir arayisi baslatabilirdi.

Vakit gec degil.

Yine baslatabilir.

Guvenlik hizmeti sunan birimlerin elestiriye acik olmasi ve elestirilerden ders cikarmasi beklenir. "Para almadigim icin benimle surekli dalga geciyorlardi..." diyerek arkadaslarini vuran polis, Polis Meslek Yuksek Okulu ilk mezunuydu. Bu okullar 2001 yilinda kurulmustu. Polis egitim ve ogretiminin iki yila cikarilarak, "uygarlik meslegi olan polisligin" beklenen kaliteye ulasmasi hedeflenmisti.

Ve simdi iceride meslektas katili olarak yatmakta olan 3 aylik polis Reyhan Sen icin mezun oldugu okulun yilliginda sunlar yaziliydi

"Reyhan arkadasimiz, arkadaslariyla iyi iliskiler kuran, sinav zamani geldiginde asiri derecede, kafayi yercesine calisan biridir. Arkadas muhabbetlerinde genelde guldurmeye ve neseye yoneliktir. Arkadaslari tarafindan sevilen bir insandir. En cok hoslandigi seyler arasinda hayati dolu dolu yasamak, araba tutkusu, silah tutkusu ve av tutkusu gelir."

Mesajlariniz icin: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir