kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Luce-Daum sov

Iddia ediyoruz; Lucescu'nun Besiktasini kimse yenemez. Daum'un Fenerbahcesi de asla kolay kolay teslim olmaz. Imparator Terim ise 50. yas partisinde huzun yasayacak

Artik su anlasildi ki, bu yil Mircea Lucescu ile Christoph Daum'un mucadelesini seyredecegiz. Iddiamiz su; Lucescu'nun Besiktasi'ni kimse yenemez.

Daum'un Fenerbahcesi de asla kolay kolay teslim olmaz. Oyleyse bu yaris sonuna kadar surer. Ama hep Besiktas onde olarak.

Bu ikili yarista, UEFA sampiyonu unvanli Fatih Terim icin soyleyecegimiz su Maalesef Fatih Terim'in 50. yasgunu partisi, huzun ve gozyasi icinde gececek.

Gercek bu. Sevgili Terim'in Konyaspor yenilgisi sonrasinda soyledikleri bu dusuncemizi belgeliyor. Imparator uyarmadan, acikca tehdit ederek; "Artik formayi hak eden giyecek" diyor.

Elbette soracagiz Sevgili Terim; simdiye kadar formayi hak etmeyene mi veriyordun?

Aslinda Fatih Terim cok sansli? Eger; Gheorghe Hagi, Bursaspor'da basarili olsaydi, simdiden Ancelotti gibi Florya'nin yolunu tutmustu.

Sunu anlatmak istiyorum. Terim yanlisi kendinde degil, oyuncularinda aradi. Oysa suclu kendisiydi.

Ama iki meslektasi bakin ne yapti

1- Lucescu seytan gibi bir adam. Besiktas'taki cok onemli sorunu bakin nasil cozdu. Harika oynayan ve harika gol atan Sergen Yalcin'i oyundan aldi, yerine Tumer Metin'i soktu. Yani cok onemli sorunu seyircisinin onunde cozdu. (Bu onemli mesajda Sergen Yalcin kusmedi, kramponlarini hocasina atmadi. Yani Tumer Metin'in yaptiklarini yapmadi. Meslektasina ders verdi...)

2- 'Dahi Daum' maca damgasini vurdu; Fener 1-0 maglupken cakili oynayan ve oyuna hic katki yapmayan libero Umit Ozat'i oyundan aldi, santrfor Semih Senturk'u oyuna soktu. Hucumda etkili olamayan Kemal Aslan'in yerine de Yusuf Simsek'i monte etti. Iste risk almak demek budur. Daum'un da cilgin degil, "dahi" oldugu da boyle belgelendi. (Umit Ozat'in oyundan cikarken yuz hali ne oyle? Sanki galip takimin kaptani!...)

Haftanin ozel notlari ise soyle

* Fenerbahce Baskani Sayin Aziz Yildirim buyuk nezaket gosterip Saracoglu'nu gezdirirken sormustu "Nasil buldun?" Ben de "Her sey harika, ama kaleler arkasinda aglar yok" dedim. "Bir sey olmaz" dedi. Oldu. Ferit Mondragon'un kafasi yarildi. Yine tedbir yok. Gaziantep macinda Fener taraftari kendi oyuncusu Serhat Akin'i bile yaraladi. Sahaya atilan semsiye ve su siselerini abartarak ve tribunleri tahrik ederek hakeme gosteren Omer Catkic'in yaptigi cirkindi. Ayrica Van Hooijdonk'un da bunlari saklamak istemesi komikti. Su da anlasildi ki Tuncay Sanli hâlâ cocuk yildiz. Galatasaray macini dusunmeden kendini oyundan attirdi.

* Malatya Teknik Direktoru Ziya Dogan; "Iddia ediyorum, sokaktan gecen biri Fener, Besiktas ve Galatasaray'i calistirsin sampiyon yapar" diyor. Bay Dogan; Scala Italya'dan geldi, sen de Istanbulspor'dan. Besiktas'i dorduncu yaptiniz ve kovuldunuz.

* Hakan Sukur, hafif bir dokunma ile kendini yere atti, meslektasi Omer Gundostu'nu da oyundan attirdi. Beklerdim ki Hakan Sukur, hakem Metin Tokat'in bu yanlis kararina tepki gostersin. ""Hayir hocam O kirmizi karti hak etmedi" desin. Deseydi; Hakan Sukur kahraman olurdu. Bu tarihi firsati kaciran Sukur artik benim icin Pinokyo!...

* Trabzonspor yonetimi kiz cocugu Busra'yi, taa Belcika'dan getirip, "duygusal somuruye" devam ediyor. Busra ise kendisine ezberletilen kelimeleri soyluyor. Trabzonspor'u yonetenlere diyoruz ki; Cocuklari kullanmayin. Once kendinize bir baskan bulun. (Haydi Ahmet Agaoglu goreve!...)

* Istanbulspor, parasizlik yuzunden Samsun'a otobusle gitti. Federasyon hic olmazsa bir ucak bileti bile alamazmiydi. Soruyorum; Sayin Ulusoy kimin baskani?

Haftanin en degerlileri soyle
Takim; Rizespor

Antrenor; Husnu Ozkara (Konya)

Futbolcu; Tayfur Havutcu (Besiktas)

Hakem; Metin Aydogan (Sebat-Elazig)

Gol; Zafer Biryol (Konyaspor)

Asist; Semih Senturk (Fenerbahce)

Bilgili Seba gibi
Suleyman Seba okulundan mezun olan Baskan Sayin Serdar Bilgili, gucunu kullaniyor. Bakin nasil

Hicbir baskanin, "Aklindan bile gecirmeye" korktugunu yapti, kulubun cikarlari icin tribunlere el atti. Baskan olmanin o guclu yonunu kullandi ve "Taviz vermeden, taviz alarak" en yakinini bile yok etti.

Besiktas'i sanki Seba yonetiyor!

Kazim KANAT


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir