kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

'Cift tedrisati kaldiracagiz'

Basbakan Erdogan, yeni egitim yili nedeniyle yaptigi konusmada sorunlari cozme sozu verdi. Ilk "harclik" mujdesi de Bakanlar Kurulu'ndan geldi. Ogretmenlerin hazirlik odenegi 75 milyon artirildi

2003-2004 egitim ve ogretim yili, dun sabah calan zille basladi. Istanbul'da 2.5 milyona yakin, Turkiye genelinde ise yaklasik 16.5 milyon ogrenci ve 500 bin ogretmen ders basi yapti. Ilkokul birinci sinifa baslayacak ogrenciler icin ilk gun zorluklarla basladi. Kimisi gule oynaya siniflarina girerken, kimileri aglayarak, anne-babalarindan ayrilmak istemediler. Yeni ogrenim yilinin ilk gunu Istanbul'da kavsak calismalari nedeniyle beklenen trafik yogunlugu ise beklendigi gibi kabusa donusmedi. Yeni ogrenim yilinin bir diger surprizini de ISKI yapti. ISKI, okullara suyu yuzde 40 indirimle satacagini acikladi.

'ADIM ADIM COZECEGIZ'
2003-2004 egitim ogretim doneminin acilisi nedeniyle Ankara'da Sidika Kinaci Ilkogretim Okulu'nda duzenlenen torene katilan Basbakan Tayyip Erdogan, Turkiye'nin egitimle ilgili problemlerini adim adim cozmek iddiasiyla yuruyen bir iktidarin isbasinda oldugunu belirtti. Erdogan, "Milli egitiminin eksikliklerini gidermek icin dogudan batiya, kuzeyden guneye gece-gunduz calisiyoruz. Ancak ciddi manada eksik var. Bu eksikleri gidermek icin cabaliyoruz" dedi.

Ilkogretim kitaplarini ucretsiz dagitmaya basladiklarini, egitime yuzde yuz destek projesi ile yeni okullar yapildigini ve bakanliklar arasi isbirligi ile 40 bin okulda internet erisiminin saglandigini bildiren Erdogan, egitimde fiziki sartlar ile ogretmenlerin maddi sartlarinin iyilestirilecegini kaydetti. Erdogan sunlari soyledi "Cift tedrisatli egitime son verecegiz. Bir masada uc ogrencinin oturdugu egitim sartlarini geride birakacagiz. Ogretmen acigini elimizden gelen en kisa surede kapatacagiz. Onumuzdeki yillarda ogretmen sayisi artiracagiz." Milli Egitim Bakani Huseyin Celik ise kendi donemlerinde egitimin "altin cagini" yasacagini iddia etti.

SABAH'A TESEKKURLER
Ogrencilere, kirtasiye malzemesi ve giyecek dagitan Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Sinan Aygun ise bu kampanyaya destek veren SABAH'a tesekkur etti. Aygun, egitim sorununun sadece devletin kaynaklariyla cozulemeyecegini belirterek, sivil toplum orgutlerinin ve hayirseverlerin elini tasin altina sokmasini istedi. Aygun, bir milyon ogrenci icin defter ve kalem kampanyasi duzenlediklerini soyledi. Aygun, kampanya fikrinin SABAH Yazari Yavuz Donat'tan ciktigini, ilk ve en buyuk destegi de SABAH Gazetesi'nin verdigini belirterek, Donat ile Ankara Temsilcisi Muharrem Sarikaya'ya tesekkur etti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir