kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Irak Turkmen Cephesi yeni baskanini secti

Kerkuk'te uc gun suren kurultayda Faruk Abdullah Abdurrahman 264 oyla Turkmenler'in baskani oldu

Savas sonrasi Irak'in ilk demokratik secimini, Kerkuk'te gerceklestiren Turkmenler, Irak Turkmen Cephesi'nin baskanligina 264 oyla Faruk Abdullah Abdurrahman'i getirdi. Turkmenler, cephenin merkezini de Erbil'den Kerkuk'e tasima karari aldi.

85 yil sonra ilk kez Kerkuk'te buyuk kurultayi gerceklestiren Turkmenler, dun Irak Turkmen Cephesi'nin yeni baskanini da belirledi. Hosgoru ortami icinde gerceklesen secimler, gerilimle basladi. Delegasyon karti almalarina karsin, delege listesinde adi gecmeyen 25 Turkmen, kurultay salonuna alinmayinca Irak Turkmen Cephesi'ne sitem etti.

Kurultay'da Faruk Abdullah Abdurrahman ile Sadettin Ergec arasinda kiran kirana bir rekabet yasandi. Secim sonunda Faruk Abdullah Abdurrahman'in 202'ye karsi 264 oyla Turkmen Cephesi Baskani oldugu aciklandi.

ABD ISTEMEDI IDDIASI
Alkislar arasinda kursuye gelen Abdurrahman, "Butun dunyaya Irakli Turkmen oldugumuzu duyuracagiz" dedi. Nerede bir Turkmen varsa oraya yetisecegine soz veren Abdurrahman, "Icimizdeki pislikleri de temizleyecegim" diye konustu.

Ote yandan, ABD'nin Faruk Abdullah Abdurrahman'a sicak bakmadigi haberleri ise yalanlandi. Turkmen Cephesi'nin ileri gelenleri, "Bu iddialar, secimlerden cok once ortaya atildi. ABD'nin Faruk Abdullah Abdurrahman'a karsi oldugu iddiasi kesinlikle dogru degil" gorusunu dile getirdiler.

Zeynep TUGRUL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir