kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Cuvalci Albay'dan Turkmen guvencesi

Kuzey Irak'taki ABD Kuvvetlerinin Komutani Mayville, Turkmen Meclisi'ne seslendi, "Size garanti veriyorum ki, koalisyon gucleri ve ABD, Turkmenlerin esit haklara sahip olmasi icin cok calisacak" sozu verdi

Suleymaniye'de Turk askerlerinin baslarina cuval gecirilerek tutuklanmasi emrini veren Kuzey Irak'taki ABD Kuvvetlerinin Komutani Albay William Mayville, Turkmenlere haklarini tanimak icin garanti verdi.

Kerkuk'te yapilan 3'uncu Turkmen Buyuk Kurultayi, Turkmen Meclisi ile Irak Turkmen Cephesi Baskani'nin secilecegi son gune, yogun guvenlik onlemleri altinda girdi. Bir onceki gune gore cok artan guvenlik onlemlerinin altindan da Albay Mayville cikti. Kurultayin yapildigi bina cevresindeki sokaklar kapatildi, helikopterler guvenlik ucusu yapti, ABD askerlerinin sayisi cogaldi ve ardindan Albay Mayville, kurultaya geldi. Mayville salona girerken konusma yapmakta olan Divan Baskani Cuneyt Mengu, konusmasini kesti ve Turkmenlere, Mayville'in kursuye "alkislar arasinda gelmesi" cagrisi yapti. ABD'li Albay Mayville de, kursuye cikarak, salonu dolduran 1000 Turkmen"e soyle hitap etti "Beni davetiniz icin tesekkur ederim. Demokrasi cabanizi kutluyorum. Bizim Irak'ta bulunma sebebimiz de boyle demokratik hareketlerin gelismesini saglamaktir."

Mayville konusmasinin ardindan on sirada, Kerkuk'te gorevli Turk subaylarinin yanina oturdu. Bir sure konusmalari dinleyen Mayville'in, bir ara, kendisi icin su doldurdugu bardagi once Turk subayina ikram etmesi dikkat cekti. Mayville, Mengu'nun "Turkmenlerin sorularini yanitlamasi icin Mayville'i yeniden kursuye davet ediyorum" sozleri uzerine ikinci kez mikrofon basina gecti. Mayville, "Her Turkmen, Irak vatandaslariyla ayni haklara sahip. Garanti vermek istiyorum ki, koalisyon gucleri bunun garantisi icin calisacak" dedi. Bu sozler ayaga alkislarla karsilandi.

TURKMEN HARITASI
Turkmen Kurultayi, dun tuzugunu de belirledi, iki muhalif oya karsilik Talafer'den Mendele'ye kadar olan bolgenin "Turkmeneli" olarak anilmasi karari aldi. Karara karsi cikan Turhan Ketene, SABAH'a "Kurdistan, Arabistan, Turkmeneli gibi kavramlar Irak'i parcalar" dedi.

Zeynep TUGRUL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir