kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Gul: Irak'taki halk bize cok sicak

Avrupa Parlamentosu Baskani Pat Cox, Disisleri Bakani Abdullah Gul'u telefonla arayarak, aralarinda Leyla Zana'nin da bulundugu DEP davasiyla ilgili bilgi istedi.

DEP davasinin dunku durusmasindan birkac gun once yapilan telefon gorusmesinde AP Baskani Cox'un, Gul'u arayarak, DEP davasinin Avrupa Birligi (AB) reform paketlerinin uygulanma surecini takip acisindan onemli oldugunu Gul'e ileterek, milletvekillerinin serbest birakilmasi gerektigini soyledigi ogrenildi. Alinan bilgilere gore Bakan Gul, "Biz de serbest birakilmalarini istiyoruz, ancak yargiya mudahale edemeyiz" dedi.

ABD AYIRIM YAPAMAZ
Disisleri Bakani Gul, dun Gurcistan'a giderken gazetecilerin sorulari uzerine de, ABD ile yapilan gorusmelerde, PKK/KADEK'in tasfiyesi konusunda onemli mesafeler alindigini, ancak bu konuda "disariya fazla detay veremeyecegini" soyledi. Gul, ABD'yle gorusmelerin sonunda bir belge imzalanip imzalanmayacaginin sorulmasi uzerine de, "Onemli olan bir belge imzalamak degil, kararlari ortaya koymak. ABD kendi teroristiyle bizim teroristimiz arasinda ayrim yapamaz. ABD su riski de alamaz Kendisinin terorle mucadeledeki kararliligini ve bu yondeki guvenirliligini sarsamaz. Bu bakimdan gorusmeleri gayet ciddiye aliyorlar'' dedi.

IRAK HALKI BIZE SICAK
Gul, Eve Donus yasasiyla ilgili bir soru uzerine de, ilk gunlerde hizli bir donus beklemediklerini, bu surecin onumuzdeki haftalarda daha etkin olacagini kaydetti. Bir baska soru uzerine, Irak'tan donen Turk heyetinin verdigi rapora gore, Irak halkinin Turkiye'ye cok sicak baktiginin ortaya ciktigini belirten Gul, Irak halkinin kendi kultur ve geleneklerine yabanci askerlerle karsi karsiya olduguna dikkat cekti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir