|
 |

Karisik bir kaset isi
Sultanbeyli Belediye Baskani Karakaya ile bir kadinin gorusmesini iceren kaset ele gecirildi
Sultanbeyli Belediye Baskani Yahya Karakaya ile bir kadinin gorusmesini iceren santaj kaseti ele gecirildi. Kaseti kullanarak Belediye Baskani Karakaya'dan 100 milyar lira istedigi one surulen Ali Yakup T. isimli kisi tutuklanarak cezaevine gonderildi.
Ilginc santaj olayi, onceki gun Ali Yakup T. isimli bir emlak komisyoncusunun otomobilinin kimligi belirsiz kisilerce kursunlanmasiyla ortaya cikti. T.'nin celiski ifadeleri uzerine sorusturmayi derinlestiren polis ilginc bilgilere ulasti. Organize suc polisinin baslattigi arastirma sonucunda, Sultanbeyli'nin Fazilet Partili Belediye Baskani Yahya Karakaya'nin da icinde bulundugu bir 'kasetli santaj' olayi cikti.
GIZLI KAMERAYA KAYDETTI
Iddaya gore, Ali Yakup T., Sultanbeyli Belediye Baskani Yahya Karakaya'dan santajla para almak icin bir plan kurdu. T., Sibel B. isimli bir kadini gizli kamera ile birlikte Baskan Karakaya'ya gonderdi. Is takibi bahanesiyle Baskan Karakaya ile gorusen Sibel B. bu gorusmeyi cantasinda getirdigi gizli kamera araciligiyla kasete kaydetti. Bu gorusmeden sonra kaseti alan Ali Yakup T., Belediye Baskani Karayaka ile irtibata gecerek, elinde kendisi ile ilgili kaset oldugunu soyledi ve 100 milyar lira para istedi. T. polisteki sorgusunda da Baskan Karakaya'ya santaj yaptigini itiraf etti. Sibel B. isimli kadini Baskan Karakaya'ya gonderdigini ve bu gorusmenin Sibel B.'nin cantasinda bulunan gizli kamera araciligi ile banda kaydedildigini belirten T., daha sonra bu kaset araciligi ile Baskan Karakaya'dan iki parti halinde toplam 15 milyar lira para aldigini soyledi.
SANTAJCI TUTUKLANDI
Ancak daha sonra Baskan'in kendisine para yerine nasihat verdigini soyleyen T., otomobilinin de Baskan'in ozel adamlari tarafindan kursunlandigini iddialarina ekledi. Bu ifadeler uzerine T.'nin santaj kasetini gizledigi eve baskin duzenleyen polis santaj kasetini ele gecirdi. Ali Yakup T., cikartildigi Umraniye Adliyesi'nde nobetci mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gonderildi. Polisin, Belediye Baskani Yahya Karakaya'nin ifadesinin alinabilmesi icin Umraniye savciligindan talimat bekledigi ogrenildi.
Salih AYDIN
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|