kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Ve sonunda "cikar"lar onlari da yakinlastirdi

Yafes Ozturk'un biraktigi miras yuzunden yillarca kanli bicakli olan dort kadin artik siki birer dost. Kadinlari bir araya getiren ise mirasi akrabalara kaptirma korkusu

Kavga bundan tam on yil once baslamisti. Istanbul'un prestij semtlerinden biri olan Atakoy'de, binlerce metrekarelik bir sahil seridi uzerinde kurulu bulunan C-Motelleri'nin isletmecisi olan Yafes Ozturk, 1993 yilinda gecirdigi esrarengiz bir trafik kazasinda yasamini yitirmisti. Beldedeki trilyonluk gayrimenkul varligi nedeniyle Atakoy Kontu olarak taninan Ozturk, geride biri resmi nikahli dort kadin, uc cocuk ve trilyonlarca liralik bir miras birakmisti. Ve resmi nikahli esi Muteber Ozturk ile yasaminin belli donemlerinde beraber yasadigi diger kadinlar arasinda yillarca surecek olan miras kavgasi da baslamisti.

Dort kadin, cenaze topraga verilir verilmez ellerinde vekaletnameleriyle avukatlarina kosmuslardi. 1993 yili itibariyle trilyonlarca liralik mirastan soz ediliyordu. Hepsi de hakki oldugunu ileri surdugu payin pesindeydi. Ozturk'le imam nikahi kiydirdiklarini iddia eden sarkici Hulya Sozer, Sema Tek ve Gul Otkan'in birer cocuklari vardi. Ve hepsi de cocuklarinin Yafes Ozturk'ten oldugunu iddia ediyorlardi.

DNA TESTI YAPILMISTI
Ozturk'un soyadini tasiyan resmi nikahli esi Muteber Ozturk ise esinin kisir oldugunu ispatlama pesindeydi. Birbirlerine karsi onlarca dava actilar. Mahkemelerdeki davalar surerken basinda da "Atakoy'un kadinlari"yla yapilan roportajlar yer aliyordu. Art arda yayinlanan bu roportajlarda birbirlerine agiza alinmayacak sozler sarfediyorlardi. Bu agiz dalasi tam iki yil surdu. Sonunda nikahsiz uc kadinin aklina DNA testi geldi. Hulya Sozer, Gul Otkan ve Sema Tek mahkemeye basvurarak cocuklarina DNA testi yapilmasini istediler. Bunun uzerine 1995 yilinda Yafes Ozturk'un mezari acildi ve test icin DNA ornegi alindi. Her biri ayri kadindan olan uc cocugun yuzde 98 Yafes Ozturk'ten oldugunun belirlenmesi uzerine de mahkeme mirasi dort kadina esit sekilde pay etti.

ORTAK KARAR ALDILAR
Ancak bu esit paylasim bile dort kadinin ofkesini dindirmeye yetmedi. Yine birbirleri hakkinda ileri geri konusmaya devam ediyorlardi. Dorde bolunen isletmeyi nasil yonetecekleri kavga konusu olmustu bu kez de. Cocuklari kucuktu, her birinin isin basina gecmesi imkansizdi. Birbirlerine de guvenmiyorlardi. Sonunda avukatlarinin da tavsiyesiyle bir cozum yolu buldular. Her biri bir yakinina vekalet verecek, vekalet verdikleri kisi mirasta onlar adina bir yilligina soz sahibi olacakti. Muteber Ozturk enistesi Ali Bulut'a, Hulya Sozer yegeni Hakan Atay'a, Sema Tek kuzeni Atalay Kasim'a, Gul Otkan ise ilk esinden olan oglu Bora Batik'a motellerindeki hisselerinin yonetimini verdi.

"TEHDIT EDILIYORUZ"
Ilk baslarda her sey yolunda gibi gorunuyordu. Ama sonra degisti. Vekalet ile isletme devirlerini alan Bulut, Atay, Kasim ve Batik once dort ortakli bir anonim sirket kurdular. Bir yilin sonunda ise kadinlar vekaletteki bir yillik isletme suresinin hileyle bes yila cikarildigini belirlediler. Bu kurnazligin ortaya cikmasinin ardindan Ozturk, Tek, Sozer ve Otkan bir araya gelip tek avukata vekalet verdiler ve sorunun cozumu icin mahkemeye basvurdular.

Yaklasik iki yil suren dava sirasinda kendi otellerine giremediklerini ve vekalet verdikleri kisiler tarafindan tehdit edildiklerini anlattilar. Sonunda mahkeme "Vekaletin iptalini ve motelin gercek sahiplerine verilmesini" hukme bagladi.

Esrarengiz bir kazada olmustu
Kamuoyunda "Atakoy Kontu" olarak taninan emlak krali Yafes Ozturk 8 Agustos 1993'te Izmirli Isadami Ali Galip Irmak'in kullandigi 35 BEU 37 plakali Renault marka otomobilin Goztepe kavsaginda bir minibusle carpismasi sonucu meydana gelen kazada hayatini kaybetmisti. ANAP'li TBMM eski Baskan Vekili Yilmaz Hocaoglu'nun da yasamini yitirdigi kazanin ardindan cesitli iddialar ortaya atilmisti. Kaza 1997 yilinda DYP- SHP koalisyonu doneminde, arastirilmak uzere meclis gundemine de tasinmisti.

Yafes Ozturk, Emlakbank'a ait C Motelleri ile Galleria'yi isletiyordu. Kazadan sonra, ortaya atilan iddialardan birisi de kazanin Emlakbank mafyasinin hesaplasmasina yonelik ve Susurluk baglantili oldugu yonundeydi. Yafes Ozturk'un Izmir'e atis poligonu kurmak icin gittigi de iddialar arasindaydi.

UNLU MOTEL
Yafes Ozturk, 1980'li yillarda Emlak Bankasi ve Halk Bankasi'na ait arazileri 4 milyar 100 milyon liraya kiralayarak C Motelleri Turistik Tesisleri'ni kurdu. Ozturk, uzun sure tesislerin isletmeciligini tek basina yapti. Ozturk'un olumunun ardindan C Motelleri'nin bulundugu arazinin kirasini alamadigini ileri suren Emlak Bankasi, Yafes Ozturk ve dort kadin aleyhine ecrimisil davasi acti.

Dava surecinde Hulya Sozer, Sema Tek, Gul Otkan ve Muteber Ozturk'un avukati, Emlak Bankasi ile anlasmis ve C Motelleri'nin faaliyetine devam karari almislardi. C Motelleri icinde bir tarihi kule, iki yuzme havuzu, restoran, bar, gazino, kafeterya, cay bahcesi, cocuk parklari, kres, camasirhane, piknik alanlari, basketbol ve voleybol sahasi, spor salonu ile bir yuruyus parkuru bulunuyor. Gunlugu elli milyon lira olan 900 yatakli motel tadilat nedeni ile bir aydir hizmet veremiyor. Dort kadin da yenilenen motelin basina gecmeye hazirlaniyor.

Neslihan KESKIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir