kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

SPK'dan Kardemir'e seri suc duyurusu

SPK, Kardemir yoneticilerinin icraatlerini masaya yatirdi. Kurul, 3 sayfalik metinle sirketin eski ve yeni yoneticilerinin isledigi suclari siralayarak suc duyurusunda bulundu

Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK), Kardemir'in eski ve yeni yoneticileri hakkinda, sirketi zarara ugratmaktan, yatirimcilari yanlis bilgilendirmeye kadar pek cok faaliyetten oturu Cumhuriyet Savciligi'na suc duyurusunda bulundu.

Sirketin aciklamalari yatirimcilari duyurulana kadar Borsa'da Kardemir hisselerinin tahtasi kapandi.

SPK'nin suc duyurusunda bulundugu eski yoneticiler arasinda Sencer Imer, Yalcin Amanvermez, Ahmer Cebi, Ruhi Ayhan, Naci Nacar, Gokalp Buyukbektas, Dursun Yaman ve Recai Baskan da bulunuyor.

Kardemir'in eski yoneticilerinin SPK'nin suc duyurusuna konu olmasina yol acan olaylar sunlar

* Agustos 2001'de Avusturya'da iflas etmis ve hicbir faaliyeti olmayan General Commerce Bank'in adini kullanarak Kardemir ile kredi anlasmasi yapmaya calisan kisiler hakkinda kamuoyunun bilgilendirilmemesi. Bu aracilarin masraflarinin Kardemir'den karsilanmasi ve sirketin zarara ugratilmasi.

* Konya Krom'a usulsuz odeme yapilarak sirketin zarara ugratilmasi.

* Sirkete ait tesis ve binalarin rayic bedellerinin altinda Kaltur Turizm'e kiralanmasi.

* Karpaz Pazarlama sirketine dusuk bedelle mal satilmasi.

* Kardemir Calisanlari Vakfi'na Kardemir'den yapilan bagis. Bu bagis konusunda SPK, vakfa verilen 250 bin dolarin faiziyle tahsil edilmesini istedi.

* Peck Industrial Services sirketinin kredi islerine aracilik izni olmamasina karsin Kardemir'in eski yoneticilerinin bu sirketle baglantiya girerek, Kardemir'i zarara ugratmasi.

SIRKET ZARARDA
SPK, ayrica vatandaslarin ihbarlari uzerine Kardemir'in su andaki yoneticilerinin de faaliyetlerine iliskin inceleme baslatti. Buna gore SPK, Kardemir'in eski yoneticilerinin isledigi suclara benzer bir tespitte bulundu. Kardemir'den Cag Celik sirketine dusuk bedelle mal satisi yapildigi tespiti uzerine SPK, sirket yoneticilerinden Yasar Turan, Kamil Gulec, Mutullah Yolbulan, Veysel Ucum, Ahmet Muderrisoglu, Nuri Ozdemirel, Turhan Onur ve Adnan Canoglu'na suc duyurusunda bulunma uyarisi yapti. SPK Kardemir'in yeni yoneticilerine 1 aylik sure taniyarak sirketin ugradigi zararin tazmin edilmesini istedi. Aksi halde Kardemir'in eski yoneticilerine oldugu gibi yeni yoneticiler icin de savciliga basvurulacak.

KURUL'DAN YONETIME INCELEME
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun suc duyurusuna konu olan sirket yoneticileri Kardemir'in zararini 1 aylik sure icinde faiziyle odemek zorunda birakildi


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir