kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Bakkal 3.5, kuyumcu 1.9 milyar vergi odedi

Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in "Bakkallardan daha az vergi veren kuyumcu istemiyoruz" sozu uzerine gozler kuyumcularin odedigi vergilere cevrildi.

Basbakan'in da dikkatini ceken tabloya gore, bakkal ve supermarketler gecen yilki kazanclari uzerinden 3.5 milyar vergi oderken, kuyumcularin odedigi vergi 1.9 milyar lirada kaldi. Kuyumcular sadece supermarketlerden degil, kasap, deterjan ve ayakkabi ureticisi, seyahat ve turizm isletmecisinden de daha az vergi oduyor. Kuyumculuk sektorunde yillardir en cok sikayet edilen, altinin fiyat artisindan kaynaklanan vergi uygulamasi da Vergi Barisi'nin getirdigi olanaklar sayesinde sona erdi. Gozler simdi gelir vergisinde yuzde 22 ile 49 arasinda vergi odemekten kurtarilip yuzde 2.5 vergi yukumlulugu getirilen kuyumcularin odedigi kurumlar vergisine cevrildi.

Altin sektorunun 300 bin istihdami, 1 milyar 800 milyon dolarlik ihracati olduguna isaret eden Basbakan Erdogan ise kuyumculara "Artik bahaneniz kalmadi" mesaji gondererek, soyle dedi

"Kuyumcular altinin deger artisi nedeniyle verdikleri vergilerden kurtuldu. Artik kuyumcunun hicbir bahanesi kalmiyor. Bakkal dukkanindan daha az vergi veren kuyumcu gormek istemiyoruz. 'Aganin eli tutulmaz.' Kuyumcular bunu gostersin."

Banu AKTAS


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir