kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Savci: 140 cuval evrak imha edildi

Sisli Cumhuriyet Savcisi Mecit Ceylan tarafindan yurutulen Merkez Yatirim ve Ticaret A.S. sorusturmasi sonucunda hazirlanan iddianamede, bankaya el konulacaginin anlasilmasi uzerine, bankaya ait yonetim kurulu karar defterlerinin yok edildigi, genel mudurluk binasinda 140 cuval dolusu bilgi ve belgenin imha edildigi belirtildi.

Cumhuriyet Savcisi Mecit Ceylan iddianamesinde, Imar Bankasi'nin kayitlarini tutan Merkez Yatirim A.S.'de bulunan, bankaya ait 1988 yilindan beri mutlaka muhafaza ve saklanmasi gereken bilgisayar ciktilari olarak tutulan bilgilerin saklandigi back-up kasetlerinin yaklasik 25-30 bin adedinin saklandigi celik dolaplar ile Adabank Genel Mudurlugu'nun bulundugu binanin alt katindaki depodan alinarak goturuldugunu ve halen bulunamadigini vurguladi.

Iddianamede, Imar Bankasi'na ait bilgi ve belgeleri yok ettikleri ve yetkililere vermedikleri gerekcesiyle haklarinda 2 yildan 8 yila kadar agir hapis cezasi istemiyle dava acilan saniklar arasinda halen giyabi tutuklu olarak aranan Imar Bankasi'nin Yonetim Kurulu Baskani Kemal Uzan ile Yonetim Kurulu Uyesi Yavuz Uzan da bulunuyor.

Veli SARIBOGA


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir