kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Zengin ile yoksulun tarima destek kavgasi

Dunya Ticaret Orgutu'nun Meksika'daki toplantisinin basarisizlikla sonuclanmasi, gelecek yilin sonunda varilmasi beklenen dunya ticaret paktini tehlikeye atti

Zengin ve yoksul ulkeler arasinda tarim reformu, yolsuzluk ve burokrasi konularinda siddetli tartismalarin yasandigi ve global ekonomi icin hayati onem tasiyan dunya ticaret gorusmeleri onceki gun basarisizlikla sonuclandi. Ozellikle gelismis ulkelerin uyguladigi tarim subvansiyonlarinin haksiz rekabete neden oldugunu belirten basini Afrika ulkelerinin cektigi grup bu nedenle ABD ve AB'yi elestiriyorlar. Rakip bloklar, Dunya Ticaret Orgutu'nun (WTO) Cancun'da yapilan toplantisinda 5 gun boyunca tarim subvansiyonlari konusunda gorus ayriligi yasadilar ve yoksul ulkelerin burokrasi ve rusveti azaltmayi amaclayan yeni kurallari gorusmeyi reddetmelerinin ardindan gorusmeler kesildi.

TICARET PAKTI ZORDA
Gelecek yilin sonunda varilmasi beklenen dunya ticaret pakti, bu gorusmelerin kesilmesiyle artik tehlikeye girdi. Yoksul ulkeler, artik ABD ve Avrupa gibi hakim ticaret gucleri tarafindan haksiz anlasmalara imza atmaya zorlanamayacaklarini kanitladiklari icin kazandiklari siyasi zaferle ovunuyorlar.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir