kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Prodi: Isvec'in etkisi azalir

Isvec'te yapilan referandumdan ''Euro'ya hayir'' sonucunun cikmasi AB'de hayal kirikligi yaratti.

AB'nin yurutme organi AB Komisyonu, Isvec'in Euro sistemine katilim projesinin 'gundemden dusurmeyecegi'' umudunu dile getirdi ve referandum sonuclarini 'not ettiklerini' belirtti. AB Komisyonu Baskani Romano Prodi, sonucun kesinlesmesinden sonra yaptigi degerlendirmede, "Isvec'in para birliginin disinda kalmasiyla AB icindeki etkisinin azalacagini'' soyledi.

AB Komisyonu Sozcusu Gerassimos Thomas, AB kamuoyunu Euro sistemi konusunda daha fazla bilgilendirmek gerektigini, Euro'nun dunyanin ikinci guclu parasi oldugunu, Euro sistemine girmis olan AB ulkelerinde insanlarin dortte ucunun memnun gozuktuklerini acikladi. Sozcu Thomas, Euro sistemine katilmak istemeyenler cikmasinin bir ''felaket'' olusturmayacagini, bunun ulusal bir karar oldugunu, ancak AB uyesi ulkelerin, ''uygun bir tarihte'' Euro sistemine katilimlarinin bir ''yukumluluk'' olarak goruldugunu ifade etti.

Thomas, AB'ye gelecek yil katilacak 10 adayin da istedikleri ve kriterlere uyum sagladiklari zaman Euro sistemine gireceklerini belirterek, "Bunlar uzun vadeli kararlardir. Bazilari trafik kurallarina uymuyor diye araba kullanmaktan vazgecilmez" dedi. AB cevreleri, Isvec referandumunun sonuclarinin analiz edilecegini ve bu noktaya gelis nedenlerinin arastirilacagini ifade ettiler.

Fikret AYDEMIR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir