kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Ogretmene 250 milyon liralik hazirlik odenegi

Adalet Bakani ve Hukumet Sozcusu Cemil Cicek, yeni egitim-ogretim yilinin baslamasi nedeniyle ogretmenlere bugunden itibaren, 250 milyon lira hazirlik odenegi verilecegini acikladi.

Cicek, Bakanlar Kurulu toplantisinin ardindan yaptigi aciklamada, her yil ogretmenlere verilen ve gecen yil 175 milyon lira olan hazirlik odeneginin, 2003-2004 ogretim yilinda yuzde 43 oraninda artirildigini ve buna iliskin Kararname'nin Cumhurbaskanligi'na gonderildigini soyledi. Cicek toplantida, Devlet Bakani Ali Babacan'in ekonominin genel gidisatina iliskin bilgi verdigini de vurguladi. Borc yonetimi konusunda akilci ve uygulanmakta olan ekonomik program cercevesinde yol alindigini ifade eden Cicek, Babacan'in sunumundan ekonomik programin olumlu bir tablo ortaya koydugunun anlasildigini bildirdi. Cicek, hedeflenen yuzde 20'lik enflasyon oranina da ulasilabilecegini de sozlerine ekledi.

''Memurlara zam konusunu galiba gorusmediniz?'' sorusu uzerine Cicek, Bakanlar Kurulu'nun gundeminde memur maaslariyla ilgili bir gundem konusu olmadigini belirtti. Ulkenin gelir ve gider kalemleri uzerinde calisildiktan sonra bu konuda karar verilmesi gerektigini vurgulayan Cicek, bunun tarihinin de 15 Ekim oldugunu ifade etti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir