kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

"Mussolini kotu bir insan degildi"

Gun gecmiyor ki Italya Basbakani Silvio Berlusconi gaflarina bir yenisini daha eklemesin...

Bu kez de Italya'nin Naziler'le isbirligi yapan Fasist lideri Mussolini hakkinda soyledikleri basta kendi ulkesi olmak uzere Avrupa'da buyuk tepki topladi. Berlusconi, Ingiliz gazetesi The Spectator'a verdigi son roportajinda Benito Mussolini'nin kimseyi oldurmedigini soyleyerek butun simsekleri yine uzerine cekmeyi basardi.

Roportajda yoneltilen "Sizce devrik Irak lideri Saddam Huseyin, Mussolini'ye benziyor mu?" sorusuna Italyan Basbakan'in yaniti "Hayir. Cunku Mussolini kimseyi oldurmedi. Sadece gerekli gordugu bazi kisileri tatile Ponza ve Maddalena adalarina gonderdi" oldu.

Berlusconi'nin sozunu ettigi "tatil", Mussolini'nin Nazi lideri Hitler'le yaptigi isbirligi sonrasi kendi ulkesinde Museviler ve muhalifleri yolladigi kamplardi. Bu nedenle Italyan Basbakan'in sozleri en cok kendi halki tarafindan kinandi. Bircok siyasi parti lideri duydugu rahatsizligi dile getirdi. Italyan Cumhuriyetci Parti lideri Giorgio La Malfa, "Basbakan'in bu sozleri soylemis olduguna inanmak istemiyorum" dedi.

Hiristiyan Demokrat Birligi'nin Parlamento Baskani Luca Volont, "Ulkeyi birbirine baglayan en onemli unsurlardan biri anti-Fasizm'dir. Buna gelebilecek en kucuk zarar ulkeyi zor durumda birakacaktir" dedi. Ingiliz basini da Berlusconi'nin sok etkisi yaratan aciklamasiyla ilgili haberlerinde "Destekcileri ve cevresi bile en son gafi karsisinda saskinliklarini gizleyemedi" yorumunda bulundu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir