kapat
16.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Kod adi: Nima

Israil ajani Nima, Fransa'ya yerlesip kitap yazdi. Hizbullah kampindaki yillarindan, Istanbul'da kendisini oldurmeye calisan bir baska casustan kurtulusuna kadar "ajanlik anilarini" anlatti

Mossad... Israil'in istihbarat servisi. Dunyanin en gizemli gizli servislerinden biri. Nima Zamar (kod adi)... Eski bir Mossad ajani. 33 yasinda bir Fransiz. Bu hafta piyasaya surulen kitabinda Mossad adina yaptigi gorevleri, cinayetleri ve Istanbul Havalimani'nda kendisini oldurmesi icin gonderilen bir baska casusun elinden nasil kurtuldugunu anlatiyor. "Je Devais Aussi Tuer" (Oldurmek Zorundaydim) adli, Fransa'nin en saygin yayinevlerinden Albin Michel tarafindan piyasaya surulen kitabina gore Musevi kokenli Nima, 22 yasinda Israil'e goc etti.

HIZBULLAH KAMPINDA 6 YIL
Daha sonra Israil ordusuna gonullu olarak yazildi. Kisa sure sonra da Mossad tarafindan secildi. 2 yil boyunca basta Arapca dili olmak uzere egitimden gecirildi. Iskenceye dayanikli olmasi ogretildi, gerektiginde gorevi icin "oldurme" izni verildi. Ilk gorevi, Filistinli teror orgutu Hizbullah'a sizmak oldu. 6 yil boyunca orgutun kamplarinda yasadi. Bu donemde Mossad icin Suriye'nin askeri bilgisayar sistemlerine girdi, virus bulastirdi.

OLDURMEK ZORUNDAYDIM
Ancak asil "casusluk" gorevini, kimliginin ortaya cikmasini onleyebilmek icin Hizbullah kampinda arkadas oldugu bir kadini oldurmek zorunda kaldiginda yapti.

Libya'daki kampta tanisip yakinlik kurdugu Yasmina adli kadini oldurmesi emredildi. Kitaptan alintilar yayimlayan Ingiliz Times gazetesine gore bu, Nima icin "duygusalligini, hislerini yok etme ve emirlere her ne pahasina olursa olsun uymasini saglama" testiydi.

"EMIRLERE UYAN BIR ASKERDIM"
"Beni buna hazirlamislardi. Bana bu tur gorevlerin olacagini soylemislerdi" diyen genc kadin, kendi hayatini kurtarmak icin yapmak zorunda oldugu seyi yerine getirdigini soyluyor. Nasil bir egitimden gecirildigini ve gorevlerini acikca anlatmamasi kaydiyda Mossad'daki "patronlarinin" gorevden ayrilmasina ve kitabini yazmasina izin verdigini de belirtiyor.

Kitabinda gordugu iskenceleri, aciya nasil dayandigini da anlatan ajan Nima, 2001 yilinda Istanbul Havalimani'nda bir baska casusun kendisini zehirli igneyle oldurmeye calistigini da soyluyor. Nerede ve ne zaman oldugunu belirtmeden o casusu oldurmek zorunda kaldigini anlatan Nima, ajanlik yillarinin etkisinden kurtulabilmek icin uzun sure psikolojik tedavi gordugunu, ancak vucudunda halen o yillardan izler kaldigini soyluyor Ben emirleri yerine getiren guvenilir bir askerdim...


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir