kapat
13.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

MEHMET BARLAS


Ertugrul Ozkok, bir Alman da olabilirdi!

Sosyalistlerin, liberallerin, komunistlerin, sendikacilarin ve Yahudiler'in dikenli teller arkasinda tutuldugu Naziler'in toplama kamplarinda, her duvarda ayni yazi varmis.

Hitler imzali bu yazi, "Ozgurluk" kavramini soyle tanimlarmis.

- Ozgurluge giden yolun kilometre taslari, itaat, dogruluk, ozveri, gercekcilik ve anavatana bagliliktir!

Bu cumleye baktiginiz zaman, genellikle, rahatsiz edici bir soylem bulamayabilirsiniz.

Itaatten, yasalara uymak anlasilabilir.

Ozveri, toplumun kalkinmasi icin gerekli bir olgudur.

Dogruluk, ahlakli toplumun onsartidir.

Anavatana baglilik da, zaten her ulke icin varligi aranan bir duygudur.

Peki nasil oluyor da, bu kadar dogru kavram bir araya getiriliyor ve bu bileske, irkciliga, devlet terorune, tek seslilige dayanak olabiliyor?

Gizli belgeler
Hitler rejimini yasayan ve her secimde Naziler'e destek veren Almanlar'a sorarsaniz, onlar genellikle soyle der

- Bizim, toplama kamplarindan, soykirimdan falan hic haberimiz yoktu. Biz Hitler'i, Almanya'yi yucelttigi, bize is sagladigi, oto-bahnlari yaptigi icin destekledik.

Dun "Hurriyet"te, Ertugrul Ozkok de, 28 Subat'i savunurken, buna benzer seyler soyluyordu.

- 28 Subat'in yanlislari yok muydu? Vardi elbet. Onlari da elestirebiliriz... 28 Subat'i destekledim. Hayatimin sonuna kadar da savunmaya devam ederim. Uc bes aydin kirintisi aksini dusunuyor diye de, uykum kacmaz.

Ozkok'e gore, "28 Subat bal gibi bir sivil toplum hareketidir" ve "28 Subat diye bir curum, simdi askerlerin sirtina yikilmaya calisilmaktadir."

Bu mantiga kizmak yerine anlamaya calismak, galiba daha yararli olacaktir.

Dogan Grubu'nun diger gazetesi "Radikal"de aciklanan ve Derin Devlet'in neler yapabilecegini gosteren "Gizli Belgeler", belli ki, Hurriyet'i yoneten Ozkok'u pek etkilememis.

O da, Nazi doneminde Hitler'e selam verip, "Heil" diye bagiran masum milyonlarca Alman gibi, Nasyonal Sosyalistler'i, bir "Sivil toplum hareketi" olarak gorebilir.

Neticede "28 Subat", Taksim'e cami yapilmasini engellemistir. Sincan'da kurulan tahrik cadiri yikilmistir, Aczmendi'ler ortadan cekilmis, Fadime Sahin kurtarilmistir.

Bu arada medya kartellesmis ve atanmis iktidar, bankalari ve ozellestirmeleri medya sermayesine peskes cekmistir.

DYP boldurulmus, secim kazanmamis Mesut Yilmaz'a baski ile cogunluk saglanmis, Avrupa Birligi ile iliskiler kopma noktasina getirilmistir.

O surec sonunda, Turkiye, tarihinin en buyuk ekonomik krizine gomulmustur.

Derin Devlet'in gudumunde, halki rejimin tehdidi olarak sunan medya, itibarini kaybetmistir.

Ama Hitler de, herkese is bulmus, oto-bahnlar yapmistir.

Neticede, Ertugrul Ozkok'u hem anlamak hem de mazur gormek gerekiyor.

Herkes, bir seyi tutar ve savunabilir.

Bazilari da, 11 Eylul'de Amerika'yi hedef alan terorist saldiriyi, bir Amerikan veya Siyonist komplosu olarak gormuyor mu?

Neticede Deniz Baykal da, 28 Subat'ta, "Silahli Kuvvetler bir sivil toplum orgutudur" dememis miydi?

Aslinda Sili'nin Pinochet'si de, Irak'in Saddam'i da, Romanya'nin Cavusesku'su da, birer sivil toplum lideri olmamislar miydi sonunda?

Anlamadigim, su "3-5 sozde aydinin rovans keyfi" sozudur Ozkok'un yazisinda.

Kim kimden rovans almak ister ki?

Basi ortulu hanimlarin esleri ya Basbakan ya da Bakan.. Cogu Imam Hatipli.

Aydinlarin rovans arayisi falan yok.

3 Kasim'da halk, rovansi aldi.

SAKA

Cevik Iki
Ertugrul Ozkok, "28 Subat"i oylesine savunmus ki, Abdulhamid'in sivil pasalarina tas cikartacak hale gelmis.

Eger 1 no.lu 28 Subatci Cevik Bir ise, Ozkok de "Cevik Iki"dir.

Mesajlarin icin: mbarlas@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir