|
 |
|

Otosan Ford'un Avrupa merkezi oluyor
Ford Otosan, yeni Ford Cargo'yu ilk kez Izmir Fuari'nda gorucuye cikardi. Genel Mudur Turgay Durak, kamyon pazarinda liderligi hedeflediklerini belirtti
Ford Otosan, buyuk hedeflerle piyasaya cikarmaya hazirlandigi yeni Ford Cargo'yu ilk kez Izmir Fuari'nda gorucuye cikardi. Yeni Ford Cargo'nun 128 muhendisin 5 yillik calismasi sonucu ortaya ciktigini ve bunun icin 50 milyon euroluk yatirim yaptiklarini ifade eden Ford Otosan Genel Muduru Turgay Durak, yeni araclariyla Turkiye kamyon pazarinda liderligi hedeflediklerini acikladi.
Yeni Cargo'nun tamamen musteri ve suruculerin istek ve beklentileri dogrultusunda sekillendigini ifade eden Durak, "Oyle ki; 3 yil once musterilerimize bunu ozel uretimle sattik. Bu sure boyunca kimsenin haberi olmadan, kamuflajli bir sekilde bu kamyonlar yollarda kullanildi. En sonunda bir sektor dergisi konuyu yakaladi ve yeni Cargo'nun fotograflarini basti.
40 test aracini sadece musterilerimiz kullandi. Onlarin onerileri dogrultusunda gerekli degisiklikleri yaptik" dedi.
TURKIYE'YE FORD ONURU
Yeni Ford Cargo'nun Ford Otosan'in urun gelistirme konusunda ulastigi basariyi gostermenin yani sira Ford Avrupa'nin ticari arac merkezi olma yolunda emin adimlarla ilerlediginin de bir gostergesi oldugunu vurgulayan Durak, su bilgileri verdi "Ford'un Belcika'da hem otomobil, hem de transit arac ureten bir fabrikasi var. Gecen yil subat ayinda alinan karar geregince orada sadece otomobil uretilecek. Mart ayinda transit arac uretim bandi da Turkiye'ye getirilecek. Boylece Ford Otasan'in Turkiye'deki toplam yatirimi 1 milyar dolari, kapasitesi de yillik 240 bin adedi bulacak. Turkiye Ford'un Avrupa ticari araclar uretim merkezi olacak."
Erhan GULENC
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|