kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Antalya ve Urfa yaniyor

Urfa'da 46, Antalya'da ise golgede 45 dereceyi bulan sicakliklar onumuzdeki gunlerde 4-5 derece daha artacak. Ancak yetkililer, bu sicagin Avrupa'daki olduren sicaklar olmadigini hatirlatiyor

Haftasonunda guney, ic ve bati bolgelerinde normallerin uzerine cikan hava sicakligi kavurmaya basladi. Urfa'da 46, Antalya'da ise 45 dereceyi bulan sicakliklarin onumuzdeki gunlerde 4-5 derece artacagi uyarisi yapan Meteoroloji, bu sicak hava dalgasinin Avrupa'da can alan olumcul sicaklar olmadigini hatirlatarak vatandasi rahatlatiyor.

Sanliurfa'da dun mevsimin en sicak gunu yasandi. Yetkililer, ozellikle kalp ve solunum rahatsizliklari olanlarin gunun sicak saatlerinde disari cikmamasi gerektigini belirtirken, Antalya'da Valilik bunyesinde 'Sicak Izleme Kurulu' olusturuldu.

Meteoroloji yetkililerinden alinan bilgiye gore sicak hava bu hafta da guney ve ic bolgelerde etkisini surdurecek. Kuzey kesimlerde normallerin civarinda olan hava sicakliklari, guney bolgelerde hafta icinde de normallerin 4-5 derece uzerinde seyretmeye devam edecek. Yurdun kuzey kesimlerinde ise bulutlar gorulecek. Hafta sonunda kuzey dogu kesimlerinde yer yer saganak seklinde yagis gorulecek. Diger bolgeler ise parcali bulutlu olacak.

YANGINLARA DIKKAT
Meteoroloji Genel Mudurlugu Hava Tahminleri Sube Muduru Mehmet Yayvan, sicakligin 4-5 derece artacagini ancak Avrupa'da gorulen asiri sicaklarin birebir Turkiye'yi etkilemeyecegini soyledi. Yayvan, ozellikle guney bolgelerde orman yanginlarinin artabileceginin altini cizerek yetkilileri, gerekli onlemi simdiden almasi konusunda uyardi.

Dun guneste 46 dereceye ulasarak mevsimin en sicak gununu yasayan Sanliurfa'da bunalan vatandaslar serinlemek icin Balikligol'e akin etti. Sanliurfa Valiligi'nde calisan 29 yasindaki Fatma Cetin, asiri sicaklar yuzunden fenalik gecirince, 112 Acil Servis ekibi hemen mudahale etti. Hava sicakliginin golgede 40, guneste 46 dereceyi buldugu Sanliurfa'da uzmanlar, vatandaslarin ozellikle 11.00-16.00 saatleri arasinda disari cikmamalari konusunda uyarida bulundu.

Hava sicakligi Antalya'da da golgede 45 dereceye kadar ulasti. Sicak havalarin etkisini haftasonuna kadar surdurecegini belirten meteoroloji yetkilileri sicakliklarini mevsim normallerinin 7-8 derece uzerinde oldugunu soylediler. Meteoroloji yetkilileri "Haftasonuna kadar sicak havanin devam etmesini bekliyoruz. Nem orani da yuzde 55 civarinda olacak. Avrupa da gorulen serinlik onumuzdeki gunlerde Turkiye' de de hissedilebilir" diye konustular.

Karadeniz'i sel aldi
Aniden baslayan ve 1.5 saat araliksiz olarak devam eden saganak yagis Dogu Karadeniz Bolgesi'nde maddi hasara neden oldu. Yagislarin en cok etkiledigi Giresun'da 100'den fazla ev ve isyeri sular altinda kaldi. Giresun-Trabzon Karayolu'nda ulasim durdu. Giresun Belediye Baskani Hasan Karaibrahim sehir merkezinde 75'den fazla ev ve isyerini sel sularinin bastigini soyledi.

HAYAT FELC OLDU
Onceki aksam baslayan saganak yagmur, Trabzon'un Besikduzu ilcesi ile Giresun'da hayati felc etti. Giresun merkezdeki yagislar yuzunden, Haci Huseyin, Fevzi Pasa, Tayyareduzu, Haci Siyam, Osmaniye, Kavaklar ve Gemilercekegi mahalleri ile Buyuk Sanayi Sitesi'nde etkili oldu. Bu bolgelerde 75'den fazla ev ve isyerini su bastigi belirtildi.

Saganak yagmur Trabzon'un Besikduzu ilcesinde de etkili oldu. Yagislar yuzunden ilce merkezindeki 25 dukkan ve ev sular altinda kaldi.

Ersin RAMOGLU - Pervin METIN - Yusuf DALAMAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir