|
 |
|

Uzanlar araniyor
Geceyarisi baskini Imar Bankasi sorusturmasi kapsaminda Rumeli Holding Yonetim Kurulu Uyesi Hakan Uzan'in Yenikoy'deki villasina, saat 02.00'de polis ekipleri yerlestirildi.
Anne ve baba Uzan araniyor- Sabah saat 09.30'da villaya girilerek 3 saat arama yapildi. Sorusturma kapsaminda Melahat ve Kemal Uzan'la birlikte toplam 12 kisi araniyor
Uzanlar'in basi dertten kurtulmuyor. Sisli Cumhuriyet Savciligi'nin 'arama' karari cikartmasi uzerine polis, Uzan Grubu Yonetim Kurulu Uyeleri Hakan, Kemal, Melahat ve Yavuz Uzan ile Imar Bankasi'nin eski 8 ust duzey yetkilisini gozaltina almak icin harekete gecti. Uzanlar ile polis arasinda baslayan kovalamacaya, Imar Bankasi sorusturmasini yuruten Sisli Cumhuriyet Savciligi'nin arama karari cikartmasi neden oldu.
Savcilik, sorusturma kapsaminda ifadelerine basvurulmak uzere Kemal Uzan, Hakan Uzan, Yavuz Uzan, Melahat Uzan ile Imar Bankasi eski yoneticileri Erol Hurbas, Yasar Avni Gural, Gurol Demirkol, Birol Cilingir, Hilmi Basaran, Bilge Dogru, Hulya Talu ve Aysegul Akay hakkinda onceki gun 'arama' karari cikartti. Arama kararinin Istanbul Emniyet Mudurlugu'ne iletilmesinin ardindan harekete gecen polis ekipleri de, soz konusu 12 kisiyi gozaltina almak icin kollari sivadi.
ILK ADRES HAKAN UZAN
Gece yarisi baslayan gozalti operasyonunun ilk adresi Hakan Uzan'in Yenikoy'deki villasi oldu. Uzan Grubu Yonetim Kurulu Uyesi Hakan Uzan'in, Kirazli Balar Sokak Numara 20'deki villasinin on ve arka kapilari saat 02.00'dan itibaren ekip otosu tarafindan tutuldu. Saat 09.00'da ise Mali Sube'de gorevli iki polis memuru villaya geldi. Kapisinda Rumeli Telekom A.S. Konukevi yazili villanin on kapisindan iceri girmek isteyen polis memurlari arama izinleri olmadigi gerekcesiyle guvenlik elemanlari tarafindan iceri alinmadi.
3 saat arama yaptilar
Bunun uzerine villadan ayrilan polis memurlari saat 10.30 siralarinda arama emirleri ile geri geldi. Bu sefer iceri girmeyi basaran polisler, yaklasik 3 saat sonra saat 13.30'te villadan cikti Ellerinde herhangi bir dosya ve paket olmadigi gorulen polis memurlari, bir aciklama yapmadan villadan ayrildi. Uzan Ailesi'nden herhangi bir ferdin arama sirasinda iceride bulunmadigi ogrenilirken, resmi polis otosu da saat 14.30'da villanin kapisindan ayrildi.
Bu arada Hakan Uzan'in, el konulan Imar Bankasi yoneticiligin nedeniyle degil, Merkez Yatirim A.S'nin Yonetim Kurulu Baskani oldugu icin arandigi bildirildi.
UZAN SERT TEPKI GOSTERDI
Gozalti karari deli zirvasi
Ailesinin Turkiye'yi terk etmeyecegini belirten Uzan, "62 yasinda annemle ugrasiyorlar" dedi
Genc Parti Genel Baskani Cem Uzan, Sisli Cumhuriyet Savciligi'nin talimatiyla Imar Bankasi sorusturmasi kapsaminda aralarinda Kemal Uzan, Hakan Uzan, Melahat Uzan ve Yavuz Uzan'in da bulundugu 12 kisinin gozaltina alinmak uzere polis tarafindan aranmasini "deli zirvasi" olarak degerlendirdi.
Partisinin 4. Bolge Istisare Toplantisi'na katilmak icin Adana'ya gelen Cem Uzan, toplanti sonrasi yerel medyayi kapsayan bir basin toplantisi duzenledi.
Kameralarin alinmadigi toplantida "Bana istediginizi sorabilirsiniz" diyen Uzan, yerel basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Imar Bankasi sorusturmasi kapsaminda annesinin de gozaltina alinacaklar listesinde bulundugunu hatirlatan Uzan, sunlari soyledi
"HIRS GOZLERINI BURUMUS"
"Hukumet, Tayyip Erdogan'a yakisan bir davranis icinde olmustur. AK Parti hukumetine yakisan bir davranistir. Zulum ve saldiri devam etmektedir. Herseyi birakip benim 62 yasindaki annemle ugrasiyorlar. Erkekseler benimle ugrassinlar. Anayasa var hukuk var. Bu yapilanlarin hicbirinin hukukta, kanunda yeri yok. Ifade almadan nasil gozalti suresi baslatiliyor. Bu hukuksuzluktur. Burada hukuk kalmamis. Tamamen terorle karsi karsiyayiz. Siyasi bir lincle karsi karsiyayiz. Ailem bu isin icinden cikmayi rahatlikla basaracaktir. Butun bu olaylardan alnimizin akiyla cikacagiz, aklanacagiz. Hirs gozlerini burumus, ne yapacaklarini bilmiyorlar. Surekli saldiriyorlar" diye konustu.
Ailesi ile ilgili cikan kararlarin ardindan yurtdisina cikmak gibi bir durumun soz konusu olup olmadigi yonundeki bir soru uzerine ise Uzan, "Turkiye'yi kesinlikle terk etmeyecegiz. Ellerinden geleni arkasina koymasinlar, AB'ye boyle mi girecegiz?" diye tepki gosterdi.
Havalimanlari ve sinirlar uyarildi
Polis, Kemal Uzan'in da aralarinda bulundugu 12 kisi icin havalimani ve sinir kapilarini uyardi. Polisin, bu kisilerin bulunmasi amaciyla Istanbul'da 6 ayri yere operasyon duzenledigi, ancak aranan kisilere ulasamadigi belirtildi. Hakan Uzan'in asistani Meltem Isgordu ise ulasilmaya calisilan belge ve evrakin kilitli oldugu dolaplarin anahtarlarini sakladigi dusuncesiyle gozaltina alindi. Ancak anahtarin kendisinde olmadigi anlasilinca Isgordu, serbest kaldi. Yine savciligin talimatiyla gozaltina alinan Merkez Yatirim ve Ticaret'in calisanlari Nursen Boz, Saniye Isik, Abdullah Kaya, Salih Bora, Nejat Lima ve Goksel Aydogan, bilgilerine basvurulduktan sonra serbest birakildi. Imarbank Off Shore Limited Sirketi'nin avukatligini yapan Tavsanoglu Hukuk Burosu'nun da polislerce arandigi belirtildi.
Yildirim: Tum sirketlerini kotu etkiler
Ulastirma Bakani Binali Yildirim, Sisli Cumhuriyet Savciligi'nin Imar Bankasi'nin eski yoneticilerinin gozaltina alinmasi karari ile ilgili olarak, "Bir sureden beri gruba karsi baslatilan calisma var. Bu calismalar neticesinde boyle bir tasarruf yapilmis olabilir" dedi. Bu gelismelerinden Telsim abonelerinin zarar gorup gormeyecekleri seklindeki bir soru uzerine Yildirim, ''Gruba bagli tum sirketlerin bu gelismelerden olumsuz yonde etkilenecegi kacinilmaz'' dedi. Yildirim, soyle devam etti "Ancak, Telsim GSM sirketi olarak faaliyetine devam ediyor. Lisans guvencesi Telekomunikasyon Kurumu'nundur. Kurum, lisans sozlesmesindeki sartlarda herhangi bir degisiklik olmazsa sirketin faaliyetine aynen devam etmesine izin verir.''
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|