|
 |
|

OMER URUNDUL
Garantili futbol
Besiktas, cok yuksek tempolu, zorluk derecesi yuksek 90 dakikadan akilci taktik planiyla 3 puanla ayrilmayi basardi.
Lucescu takimi gecen haftaki 11'le sahaya surdu. Ilk dakikadan itibaren macin zor gececegi goruluyordu. Cunku Bursaspor, yeni kimligiyle Besiktas karsisinda olmasina ragmen oyunu korakor oynamak istiyordu. Prese presle karsilik veriyorlar, surekli hucumu dusunuyorlardi. Ama Besiktas bu tuzaga dusmedi. Garantili futbol ve savunma guvencesini on planda tuttu. Kaan Dobra oncelikle Sertan'in kulvarini kapatti, ileri cikmadi. Uyumlu uclu defans blogu orta sahadan Tayfur ve Giunti'nin yakin destegiyle rakibin gole yakin etkili isimlerine alan birakmadi. Besiktas hucum girisimlerinde Bursaspor'un cok one cikan cizgi defansinin arkasina sarkma planlarini uyguladi. Tayfur'la kazandigi golun disinda iki net pozisyon buldu.
Ikinci yariya Bursa tempoyu daha yukselterek basladi. Besiktas, takim halinde topun arkasina gecip, 20 dakika savunmada kaldi. Ondan sonra oyuncu degisiklikleriyle birlikte risk alan rakibinin kendi alaninda biraktigi genislikten net pozisyonlar buldu. Son dakikalara kadar da bir cok firsati degerlendiremedi.
Sonucta onemli bir 3 puanla sahadan ayrildilar. Lucescu'nun taktik plani, rakibin ozelliklerine gore dogruydu. 90 dakikanin buyuk cogunlugunda top Bursaspor'da kaldi. Ama pozisyonlari bulan, kalesinde de cok az tehlike yasayan Besiktas'ti. Gunumuz futbolu da bunu istiyor.
Uclu defans blogu, bu sene de kaleci Cordoba ile birlikte Besiktas'in en onemli silahi olacak. Tayfur'u da cok begendim. Defansif gorevini presi ve cabuklugu ile yerine getirirken, hem guzel bir gol atti hem de iki gol pozisyonuna girdi. Ahmet Dursun'da da olumlu bir ilerleme var.
Hagi, cagdas bir takim yaratmak arzusunda. Tabii ki zamana ihtiyaci var. Su andaki goruntu olumlu. Bursa'da futbol oynama hevesi var. Kosuyorlar, yardimlasiyorlar. Aslinda Besiktas'in takim savunmasi basarili olmasa, Bursa cok pozisyon bulurdu. Ancak cok onemli bir sikinti var. 4'lu defans uyumsuz ve cok one cikip, cagdisi ofsayt taktigi uyguluyorlar. Ayrica dun geceki takim tertibinde on libero ozelligine sahip oyuncu yoktu. Iyi bir on liberosuz dortlu defans yurumez.
Hakem Ali Aydin maca kotu basladi. Ilk dakikada Ganea'ya garip bir sari kart gosterdi. Bu yanlis sonrasinda hem Ganea hem de Hagi ihrac edilebilirlerdi. Bu hatanin etkisiyle kisa bir sure ikili mucadelelerde de yanlis dudukler caldi. Tayfur'a gosterdigi kart da agirdi. Bu dakikadan sonra da mac bitimine kadar basarili yonetim gosteren gercek Ali Aydin'i izledik.
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|