kapat
17.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

KAZIM KANAT


Bilgili ve Luce'ye itirazim var

Besiktas'in iki patronuna itirazim var. Birincisi Baskan'a yani Serdar Bilgili'ye... Stadin en guzel, en genis ve en pahali yerini yani kral dairesini medyaya ayirdin. Ayirdin da ne oldu? Hem para yok, hem de takima guc veren Besiktas'in cesur kalbi Carsi'nin sesi yok.

Ikinci itirazim ise Mircea Lucescu'ya. Ya ben Samsun'da yoktum ya da sen Samsun'da takiminin basinda degildin. Gormedin mi takimin halini? Samsun'da Daniel Pancu'yu oyundan alirken "Savunmaya yardim etmiyorsun, ileri cikmiyorsun sen ne bicim futbolcusun" diye kopuren sendin. Ahmet Dursun ve Kaan Dobra'yi da oyundan alan sendin. Bir de baktik ki, Samsunspor macini kurtaran iki onemli oyuncu Ahmed Hassan ve Sinan Kaloglu Bursa karsisinda yedek. Yani Samsun macini izlemeseydim bunlari yazamazdim.

Ilk 45 dakikanin yorumu teknik direktor Mircea Lucescu'nun kafasinda dugumlendi. Besiktas'in golu var, pozisyonu yok. Golu bile pozisyon degil. Tayfur Havutcu kendisinin bile beklemedigi bir anda inanilmaz bir vurusla golu yapti. Bu golu anlatamam. TV'den izleyin. Bu golde Bursa savunmasinin bireysel hatasi var. Tumer Metin ve Ahmet Dursun'un yakaladigi sanslarda da pozisyon hatasi var. Yani Bursaspor hata yapti, Besiktas pozisyon buldu.

Ikinci yarida Lucescu 10 dakika bekledi. Hatada israr etti. Kendine sans verdi. Sonra Federico Giunti'yi cikarip Ahmed Hassan'i soktu. Ve Ulusal Takim'a cagrilan Tumer Metin'in yerine Sergen Yalcin'i Besiktas'in oyun lideri yapti. Yapti da ne oldu? Tam 9 dakika Besiktas 10 kisi oynadi. Inanmayacaksiniz ama santrfor oynayan Sergen Yalcin 9 dakika topa ayak uzatmadi. Sonra da berbat oynadi ya... Ikinci topla bulusmasinda kaleciye tekme atti, sari kart gordu. Bu bir protesto mu? Ahmed Hassan, Sergen Yalcin arasinda yeni bir rekabet mi doguyor? Cunku her topa serbest oynayan Ahmed Hassan gitti. Aldigi her topla kaleye gitti, gol atmak icin herkesten top istedi.

Besiktas bu yarida Bursaspor'a iki pozisyon verdi. Ikisinde de Cordoba muhtesemdi. Iste kaleci farki bu. Besiktas yine Bursaspor savunmasinin kademeye dikkat etmeden ileri ciktigi anlarda muthis pozisyonlar buldu. Pancu kaleciyle burun buruna cok kotu vurdu. Ahmet Dursun iki firsat buldu, birinde kotu vurdu digerinde pas vermedi. Buna ragmen Ahmet Dursun'da bir toparlanma var.

Besiktas'ta kocaman bir hayalkirikligi. Sebebi Lucescu'nun kadro secimi ve taktik yanlislari. Bursaspor'daki yeniden yapilanma Hagi'nin imzasini tasiyor. Sanki sahada 11 Hagi var; hircin, agresif ve yenilgiyi kabul etmiyorlar.

Ali Aydin ve arkadaslari mukemmel bir yonetim gosterdi. Profesyonellik adi altinda Bursasporlu oyuncularin numara yapmasina izin vermedi.

Macin en degerli oyuncusu Tayfur Havutcu'ydu. Sayilmayan golu de guzeldi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir