kapat
17.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

GREENCARD

Acisini ancak Deprem Aniti'nda unutabiliyor

Marmara Depremi'nde kaybettigi 2 cocugu ve esinin acisini, her gun ziyaret ettigi Deprem Aniti'nda gidermeye calisan Yalovali depremzedenin acilari, isi oldu.

Yalovali Memis Yildirim'in, anitin yapildigi gunden itibaren her gun gidip, esi ve cocuklari icin dua ettigini goren Yalova Belediye Baskani, seyyar saticilik yapan depremzedeyi, anitin guvenliginden sorumlu bekci olarak ise aldi.

Deprem Aniti'nda calisarak kendisini teselli eden Yildirim'i en cok elinde hicbir aninin kalmamasi kahrediyor. Yildirim, "Enkaz altindan cikardigimiz esim ve cocuklarimi defnettikten sonra yikilan evimize dondum. Bir tane fotograf, bir tane giysilerini bulmak icin cabaladim. Ancak, hicbir sey bulamadim. Onlarin anilari simdi sadece beynime kazilan hatiralar" dedi.

HIC BIR HATIRA KALMADI
Deprem Aniti yapildiktan sonra her gun oraya giderek cicek birakip, cevreyi temizledigini soyleyen Yildirim, ise alinmasinin oykusunu "Birileri gormus, belediyeye haber vermis. Sonra beni cagirip ise aldilar. Deprem Aniti'nin bekcisi yaptilar" diye anlatti.

17 Agustos 1999 gununu anlatirken, elleri titreyen, gozleri yasaran Memis Yildirim, sozlerini soyle surdurdu

"Enkazdan ciktim, ailemi topraga verdim. Olmek istiyordum ama yapmamistim. Cenazelerin topraga verilmesinden sonra enkaza dondum ve tam 24 saat evden bir tek fotograf bulmak icin ugrastim olmadi. Ailemden geriye kimse kalmadigi gibi, hatiralari da yok oldu. Ama benim her gunum depremle geciyor. Ben anit bekcisiyim, orayi temizliyor, gelen insanlarla konusuyor, aniti ve fotograf sergisindeki goruntuleri anlatiyorum. Bundan sonraki hayatim deprem."

9. Prefabrik Konutlari'nda tek basina yasayan Yildirim, kendisi gibi depremde yakinlarini kaybetmis depremzedelerle acilari paylastigini belirterek, gelecek kusaklarin bir daha boylesi bir felaketi yasamamalari icin herkesi carpik kentlesmeye karsi duyarli davranmaya cagiriyor.

Ilkin YONAT


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir