|
 |
|

Doğuş'tan turizme dev yatırım
Doğuş Grubu'nun 30 milyon $'lık lüks yat marinası açıldı. Türkiye, marinayla Yunanistan ve İspanya gibi ülkelere rakip olacak
Doğuş Grubu'nun Bodrum Turgutreis'te 30 milyon dolar harcayarak yaptığı marina Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından dün hizmete açıldı. Lüks yatların demirleyeceği D-Marin adlı marinanın, Yunanistan, İspanya gibi ülkelerden turist çekerek, önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye büyük turizm geliri sağlaması bekleniyor.
Doğuş Grubu, marinayı 1998 yılında Hırvatistan'ın, uzun süren savaş nedeniyle pazarını kaybettiğini görerek cazip olacağını düşünerek yap-işlet-devret yoluyla, 25 yıllığına kiralamıştı. Ancak bürokrasinin uzun sürmesi nedeniyle inşaata ancak 5 yıl sonra başlayabildi. Ayrıca Doğuş, marinayı Turizm Bakanlığı'ndan özelleştirme yoluyla alsaydı 49 yıl işletebilecekti.
KÂR ETMEK ZOR
Doğuş Grubu, 23 yıl işleteceği marinadan kâr edemeyeceğini hesaplayarak, yapımını üstlendiği diğer 4 marinayı tamamlamaktan vazgeçti. Grubun yaptığı hesaplara göre, 30 milyon dolarlık yatırım ancak 10 yılda geri dönebiliyor. Paranın alternatif maliyeti de düşünüldüğünde grup işletme süresi az olduğu için yatırımdan hemen hemen hiç kâr edemiyor.
Doğuş Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Altan, daha önce yaptığı açıklamada, yatırım maliyeti yüksek marinaları ancak büyük grupların turizme hizmet için yapabileceğini belirtmişti.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|