kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

FAİK ÇETİNER


Neredesiniz masalcılar?

Çok değil, 48 saat önce aynı sayfada bir yazı yazmıştım. Yazının başlığı "Masal ve gerçek" idi. Fenerbahçe kağıt üzerinde favori ama oynamadan hiçbir maç kazanılmaz demiştik. Nitekim dediğimiz çıktı. Sezon öncesi masalcılarına bakarsanız bu takım süper idi.

Masalcıları çöpe atıp yeniden gerçeklere dönelim. Barcelona'nın yüzüne bakmadığı Alman Enke kalede. Sahada var mı, yok mu belli olmayan, amaçları ve hırsları kalmamış Hakan Bayraktar sağ, Erhan Albayrak sol kanatta. Hiçbir zaman büyük bir takıma beyin olarak maçı yönlendiremeyecek Aurelio ve Selçuk orta alanda. Fenerbahçe tarihinde ilk defa istifa eden ve ezeli rakibine gitmeye kalkan Serhat Akın bey forvette. Müşteri bulamayınca takımda kalan Sergei Rebrov kurtarıcı rolünde. Futbolu bilenler de bu grubun arasında elbette ki bildiklerini unutacaklardı. Onlar da Luciano, Tuncay ve Van Hooijdonk. Böyle bir takıma Daum'un da katkısı olmayınca ilk haftanın en büyük sürprizi ortaya çıktı.

İstanbulspor'un kaç paraya kurulduğunu merak ediyorum. Belki de bir Luciano ve Van Hooijdonk'a verilen paralar çok bile gelir. Ama futbol yürek işi, mücadele işi, akıl işi. Aykut Kocaman'ı tebrik etmek lazım. Onu alın Fenerbahçe'nin başına getirin, inanıyorum ki bu şartlarda o da çuvallar. Fenerbahçe'de yanlışların nerede olduğu artık aşikar. Kimi alırsan al, başarı gelmiyor. Öncelikle "Ah" almayacaksınız.

İstanbulspor takımındaki başarılılara bir bakın. Fenerbahçe'nin kovduğu Saffet Akbaş, kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve Uche. Hele hele gariban Oğuz'u hiç yoktan kovup Enke'ye dolarları sayanların dünkü maçtan sonra acaba yüzleri kızardı mı?

Neyse; Fenerbahçe yine masalcıların kurbanı oldu. Ancak unutmamak gerekir ki, erken uyarı her zaman iyidir. Tabii ki bu uyarıdan ders alıp doğru yolu bulursan. Fenerbahçe doğru yolu bulur mu? Zor hem de çok zor...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır