kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ÖMER ÜRÜNDÜL


Mükemmel İstanbulspor

Sezona büyük ümitlerle giren Fenerbahçe, Saracoğlu Stadı'nda 55 bin seyircisi önünde adeta bir kâbus yaşadı. 90 dakikanın sonunda 3 farklı yenilgiye şükretmek zorunda kaldı.

Fenerbahçe, karşılaşmaya atak başladı. İleride Serhat ve Tuncay'ın, Van Hooijdonk'un boşalttığı alanlara yaptıkları etkili deparlara Aurelio'dan da destek gelince pozisyon zenginliği yaşanacak bir tablo görüntüsü doğmuştu. Ancak her zaman vurguladığım bir konu var. Günümüz futbolunda başarı için en önemli ilkelerden bir tanesi savunma güvenliğidir. Bilhassa 4'lü defans uygulamasında savunma oyuncularının akılcı adam ve saha paylaşımları şart. Rakip ataklarda orta sahadan yakın destek vereceksin; ileride basit top kayıpları yapmayacaksın; ayrıca geride genişlik bırakmayacaksın. İşte Fenerbahçe'nin bu prensiplerin hiçbirisini yerine getirmeyişi dünkü maçın sonucunu hazırladı.

İlk yarıda İstanbulspor'un ani kontrataklarından hem tehlikeler yaşandı hem de 2 gol yendi. Bu yarıda F.Bahçe'nin de bazı pozisyonları vardı ama golü yoktu. Kaçan fırsatların önemli bir nedeni de yenen gollerin takımda yarattığı stres idi.

İkinci yarıya yeni bir hevesle başladılar. Ama ilk yarıda kulvarını yolgeçen hanına çeviren Erhan Albayrak, sarı kartı varken gereksiz yere ikinci sarı kartı gördü. Hemen arkasından da üçüncü gol gelince artık her şey bitmişti. F.Bahçe son yarım saatte tarihi bir fark yiyebilirdi.

Sonuçta ilk maç büyük bir hüsranla sona erdi. 3 puan kaybı bir tarafa, en büyük sorun ilerisi için bırakacağı izler. Moraller bozuldu. Takımın saha içi kurgusu olumsuz. Çabuk demoralize oluyorlar. Kemal, basit topları bile rakibe atıyor. Tuncay, sol kulvarda kısa süre parlayabildi. Ağır ve uyumsuz defans bloğu her an pozisyon verebilecek görüntüde. Bunların yanında hatalı goller yiyen ve hiç güven vermeyen kaleci Enke'yi de seyirci aleyhte tezahüratıyla tamamen bitirdi.

İstanbulspor mükemmel bir futbol sergiledi. Kısıtlı kadrolarıyla son derece akılcı oynadılar. İlk yarıda ayağa paslar ile oyunu kontrol altında tuttular. F.Bahçe'ye ofansif devamlılık şansı tanımadılar. Zaman zaman da organize ataklara çıktılar. Attıkları 3 gol de çok kaliteliydi. Yordanov, uzun süre sonra ilk defa disipline kavuşunca çağdaş orta sahanın özelliklerini sahaya yansıttı. Kendi hazırladığı pozisyonları gol yaptı. Sağ taraftan atakları olgunlaştıran ve gol hazırlayan Mehmet'i de çok beğendim. Yeni transferler Aytekin, Cem ve Balili oturmuş düzende hiç yabancılık çekmediler. Bilhassa genç İsrailli forvet Balili çok iyi bir kumaşa sahip. Kısacası gece İstanbulspor'undu.

Hakem Muhittin Boşat mükemmel bir yönetim sergiledi. Seyirci baskısına hiç girmemesi en olumlu tarafıydı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır