kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ŞAMİL TAYYAR


'Afiyet olsun'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fırsat buldukça gazetecileri atlatarak "sır" ziyaretler yaptığını biliyoruz. Şu ana kadar bu ziyaretlerin sırrı çözülemedi.

Bu ziyaretlerden birini şimdi gün ışığına çıkarıyoruz.

Bir süre önce saat 22.30 sularında Başbakanlık'tan ayrılan Erdoğan, Karanfil Sokak'ta gazetecileri atlatmayı başardı. Erdoğan'ın daha sonra yanında iki korumasıyla birlikte, İnkilap Sokak'ta 15 numaralı Arı Apartmanı'na girdiği görüldü.

Bu binada; bir güzellik salonu, 2 görüntüleme merkezi, 5 diş hekimi muayenehanesi ve Gümüşhaneliler Derneği vardı. Binaya telaşlı bir şekilde giren Erdoğan, çıkışta oldukça sakin, rahatlamış bir görüntü sergiliyordu.

Binanın girişinde ise Dummy Bar'a ait küçük masaların etrafında kümelenen gençler bira içiyordu. Genellikle canlı Rock ve Latin müziklerinin çalındığı bu bara gelenler, uzun saçlı, küpeli gençlerdi. Erdoğan "sır" ziyaretini tamamlayıp binadan ayrılırken, bu gençlerle göz göze geldi. Sağ elini gençlere doğru hafifçe havaya kaldıran Erdoğan, tebessüm ederek "Afiyet olsun gençler... İyi eğlenceler..." diye seslendi.

Gençler, ilk kez bu kadar yakınlaştıkları muhafazakar Başbakan'dan bu sözleri işittiklerine ilk anda inanamadılar. Çok etkilenmişlerdi.

Erdoğan, barın yanından ayrılırken, gençlerin alkış sesleri yükseliyordu.

Büyükanıt Paşa bu soruya taktı

'Ekonomi bilim dalı mı?'
Genelkurmay İkinci Başkanlığı'ndan Birinci Ordu Komutanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ekonomiyle çok özel olarak ilgilenen az sayıda komutandan birisi.

Ancak Büyükanıt, ekonomiyi yönetenlerin, ekonomi profesörlerinin ve ekonomi yazarlarının aynı konuda 40 ayrı görüş ortaya koymasına bir türlü akıl sır erdiremiyor. Açıkçası, biraz da kızıyor.

Bir akşam yemeğinde, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti ile karşılaşan Büyükanıt, "Fırsat, bu fırsat" deyip, kafasını kurcalayan bu soruya yanıt aramış.

Büyükanıt sormuş "Ekonomi bir bilim dalı mı?"

Serdengeçti, Büyükanıt'ın önce şaka yapıp-yapmadığını anlamaya çalışmış, şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra da yanıt vermiş

"Evet, bir bilim dalı."

Büyükanıt bu yanıtı alır-almaz Serdengeçti'yi köşeye sıkıştıran ikinci soruyu yöneltmiş

"Sayın Başkan, madem ekonomi bilim dalı, iki kişinin söylediğini 5 kişi neden karşı çıkıyor?"

Serdengeçti ne diyeceğini bilememiş, Büyükanıt da üst düzey bir ekonomi bürokratını mat etmenin keyfini yaşamış.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır