kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Türk fırtınası

Berlin'deki Golden League yarışlarında 1500 metrede Avrupa şampiyonumuz Süreyya Ayhan 359.58'le dünyada yılın en iyi derecesini yaptı

Süreyya Ayhan, Almanya'nın Berlin kentinde yapılan Golden League müsabakalarında 1500 metrede 359.58 ile hem yılın en iyi derecesini yaptı hem de Berlin yarışlarının rekorunu kırdı.

Ayhan her zamanki stiliyle rakiplerine büyük fark atarak birinciliğe koştu. Startla birlikte yarışın tavşanıyla birlikte öne fırlayan Süreyya, 300 metreyi 46 saniyede geçti. 400'ü 102.44'te koşan atletimiz, rakiplerine yaklaşık 50 metre fark attı.

Sırada Zürih var
Süreyya, son tura 259'la girdiğinde 4 dakikanın altında koşacağının sinyalini vermişti bile. Nitekim, rakipsiz olarak girdiği son turda müthiş tempo yakalayan Süreyya Ayhan, 359.58'le bu yıl dünyada 1500 metreyi en hızlı koşan atlet oldu.

Yarıştan sonra konuşan Süreyya Ayhan'ın antrenörü Yücel Kop, "Yarışın tavşanı istediğimiz kadar iyi değildi. Tavşan biraz daha koşabilseydi 358'in altına da inebilirdik. Ama şunu gördük ki bıraktığımız yerden daha iyiyiz" ifadesini kullandı.

Bu sezon İstanbul'daki Avrupa Kupası yarışlarından sonra ilk kez piste çıkan atletimiz, bundan sonra Paris'teki Dünya Atletizm Şampiyonası öncesinde 15 Ağustos'ta Zürih'teki Golden League müsabakalarına katılacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır