kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Ne oldu sana ne oldu böyle

Van Hooijdonk, Luciano, Enke, Aurelio, Selçuk gibi transferlerle sezona giren, hazırlık maçlarında hiç yenilmeyen F.Bahçe Kadıköy'de çarpıldı.

Enke döküldü, Balili ve Yordanov (2) ile farka koşan Boğa'nın iki golünü direkler önledi. Aurelio bir topu çizgiden çıkardı. Erhan kırmızı kart gördü


Türk futbolu 3 Büyükler'le güzel; Kadıköy de Fenerbahçe'yle. Aylardır F.Bahçe'nin olmadığı Kadıköy sessizliğe gömülmüştü. Dün yeniden renklerine ve şarkılarına kavuştu. Erken saatlerden itibaren Saracoğlu'na yağan taraftarlar umut doluydu. Ancak son yıllarda yaşanan düş kırıklıkları yüreklerde bir endişe olarak yerini koruyordu. Her sezonun başında olduğu gibi tribünler yine rakipleri kıskandıracak güzellikteydi. Coşku alabildiğine yayılmıştı. Maçın ilk düdüğü de herkes için yeni bir başlangıçtı. Ama ilk yarı bittiğinde yüreklerdeki o endişe artık ön plandaydı.

İlk yarının istatistiklerine bakalım. F.Bahçe'nin toplam 14 şutu var. İkisi savunmadan geri gelmiş, biri kafayla 3 şutu kaleyi bulmuş, 6'sı kafayla 9'u dışarıya gitmiş. Ayrıca attığı 6 korner var. İstanbulspor'da ise kaleyi bulan 2'si kafa 3 şut var. Bunların 2'si gol olmuş. Dışarı giden 2 şutla, toplam 5 şutları, 3 de kornerleri var sarı-siyahlıların. 2 kez de ofsayta düşmüşler. Bu rakamların özeti şu Bastıran F.Bahçe, atan İstanbulspor olmuş. F.Bahçe için hücumda ve savunmada beceriksiz ifadesini de kullanmak olası.

Panik ve korku
Herkesin gözünün odaklandığı Enke, eleştirileri hakediyor. Devre arasında maçın bu skorla bitmesi durumunda klasik gelişmeleri düşünüyorum.

Taraftar baskısından söz edilecek. Çözüm basit Stadı küçültelim!

Yönetim yine basını suçlayacak. Onun da çaresi var Gazeteleri kapatalım!

Bunları düşünürken ikinci yarı başladı. Maç bittiğinde skor 3-0'a taşınmıştı. Yine de ilk yarıdaki F.Bahçe'nin daha iyi olduğunu düşünüyorduk.

İkinci yarıdaki istatistikler tamamen tersine dönmüştü. F.Bahçe varlık gösteremezken panik, korku ve acemilik had safhadaydı. 49.dakikada Enke'nin Balili'ye kaptırdığı top, Alman kalecinin adeta başlamadan sonu gibiydi. 3-0 kazanan İstanbulspor'un iki golünü direkler, birini de Enke'yi geçen topu çizgiden çıkaran Aurelio önlemişti.

Yoksa biz Almanya Kampı'nda başka bir F.Bahçe, çok farklı bir Selçuk, bir Kemal, bir Aurelio mu izlemiştik? Onlar orada kalmış, Kadıköy'e bambaşka oyuncular mı gelmişti?

Bildik Fener'e kavuştuk
F.Bahçe, bu sezon yine beklenenden uzak bir tabloyla başladı. Aslında çalışmalara ve kadroya baktığımızda bu tablonun hakedildiğini söylemek zor geliyor. Bir yerlerde hata var ama bunun neresi olduğu bulunamıyor. Her şeyi baştan aşağı gözden geçirmekte fayda var. Belki de hata yukarılarda hemen bulunabilir. Sonuçta Kadıköy aylar sonra F.Bahçe'sine kavuştu. Ama özlenen değil, son yıllardaki bildik F.Bahçe'sine.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır