kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Irak'taki istikrarsızlığa gözümüzü kapatamayız

Veda resep-siyonunda konuşan Org. Büyükanıt, "Irak'taki yangına bigane kalamayız. Kimse TSK üzerinden siyaset yapmasın" dedi

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Irak'taki istikrar gücüne asker gönderilmesi konusunda "Kapımızın karşısında, komşumuzda bir istikrarsızlıkvarsa, gözümüzü kapatamayız'' dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı bahçesindeki resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve hükümet yetkilileriyle, 5 Ağustos'ta bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını anımsatarak "Salı günü (yarın) Çankaya Köşkü'nde bir zirve toplantısı yapılacak. Olursa, Genelkurmay Başkanı da katılacak. Buna göre hükümet de kararını oluşturacak" dedi.

HUKUKİ İHLAL OLDU
Büyükanıt, Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) nelerin konuşulduğunun sorulması üzerine, YAŞ'ta alınan kararların gizli olduğunu anımsattı. YAŞ Genel Sekreterliği görevini de yaptığını hatırlatan Orgeneral Büyükanıt, ''Gizlilik prensibini ihlal ederek açıklamam mümkün değilhangi bir şey söylemem mümkün değildir. Böyle yetkim de yok. Basına yansıyanları ne doğrulama, ne reddetme durumundayım'' dedi. Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin, ''Aralık Şurası'ndan sonra dönemin Başbakanı şerh koymuştu. Genelkurmay Başkanı bunu eleştirmişti. Son şurayla ilgili olarak da benzer haberler yansıdı'' şeklindeki sözleri üzerine, ''YAŞ'ın, kanunun öngördüğü bir iç tüzüğü vardır. İç Tüzüğün 24. maddesi, tüm üyelere muhalefet etme şansı verir. İç Tüzüğe ilave olarak, (YAŞ kararları yargı denetimine açık olmadığı için muhalefet ediyorum) diyerek, Anayasa'nın bir hükmünü yok kabul etmeniz mümkün değildir'' diye konuştu. ''Bu YAŞ'ta hukuk ihlali oldu mu?'' sorusuna ise Orgeneral Büyükanıt, ''Evet, oldu'' yanıtını verdi.

GÖZÜMÜZÜ KAPAYAMAYIZ
Büyükanıt, Irak'a asker gönderilmesi konusunda "Kapı karşısında bir yangın var. Oturulacak, değerlendirilecek ve karar verilecek'' dedi. Kuzey Irak'taki Kürt grupların son zamanlardaki açıklamalarının sorulması üzerine ise Orgeneral Büyükanıt, bunları ciddiye almadığını söyledi. Bir gazetecinin, Kürt grupların, Türk askerinin Kuzey Irak'tan geçişine müsaade etmeyecekleri yönündeki haberleri hatırlatması üzerine de Orgeneral Büyükanıt, bu haberleri ciddiye almadığını, Kürt grupların bunu söylediklerine inanmadığını kaydetti.

BÜYÜKANIT GAZETECİLERİ YANITLADI
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın mensuplarına bir resepsiyon verdi. Önümüzdeki günlerde görevi Orgeneral İlker Başbuğ'a devredeceğini hatırlatan Büyükanıt, gazetecilerin kendisine yemek vermek istemesine düzenlediklerini belirten Büyükanıt, basının Ankara temsilcilerini, savunma muhabirlerini ve kameramanları davet ettiklerini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır