kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Yılın çifti muradına erdi

Günlerdir konuşulan nikah kıyıldı. Erdoğan, oğlunu yaklaşık 10 bin davetlinin katıldığı miting gibi törenle evlendirdi. Aynı binada bulunan Cumhurbaşkanı nikaha kalmadı

Başbakan Erdoğan'ın 23 yaşındaki oğlu Bilal Erdoğan, dün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve 10 binin üzerinde davetlinin katıldığı nikâh töreniyle, 17 yaşındaki Reyyan Uzuner ile dünyaevine girdi. Cumhurbaşkanı Sezer de aynı gün kongre salonuna gelmesine rağmen nikâha katılmadı. Sezer, ayrı salonlarda başlayan Dünya Felsefe Kongresi'nin açılışında konuşan Sezer, nikâh saatini beklemeden döndü. Nikâh töreninin görüntüleri Anadolu Ajansı ve TRT tarafından çekilirken, çok sayıda gazeteci ve televizyoncu da Rumeli Salonu'nun çevresinde haber yakalayabilmek için ter döktü.

13.15 GELİNİ DAMAT ALDI
Gazetcilerin ablukaya aldığı, gelin Reyyan Uzuner'in, Fatih Sofular Mahallesi Açıklar Sokak'ta bulunan evi, nikâh sabahı oldukça hareketliydi. Sokak trafiğe kapatılırken, gazetecilerde sokak girişine çekilen şeridin dışında bekletildi. Damat Bilal Erdoğan, gelin Reyyan Uzuner'i evden almak için 5-6 araçtan oluşan bir konvoyla, saat 13.15 sıralarında 34 GM 995 plakalı, gri renk Passat marka araçla evin bulunduğu sokağa geldi. Konvoyun sokağa girişi sırasında büyük izdiham yaşanırken, Bilal Erdoğan hızla yukarı çıktı.

13.25 SON HIZ LÜTFİ KIRDAR'A
10 dakika sonra binadan çıkan Erdoğan'ın arkasından; gelin Reyyan Uzuner, yanında bir akrabası ile birlikte kapıdan çıkarak arabaya bindi. Salona doğru harekete geçen konvoyun kırmızı ışıklarda durmadığı gözlendi. Nikâh töreninin yapılacağı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'nun önüne getirilen aracın çevresi, görüntü alınmasını engellemek için Çevik Kuvvet polisleri tarafından çevrildi.

15.45 BAŞBAKAN YOLA ÇIKTI
Ümraniye'deki Özel Erdem Hastanesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katıldıktan sonra Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evine dönen Başbakan Erdoğan, burada yaklaşık 1.5 saat kaldı. Hastane açılışında giydiği taba renkli keten spor takım elbisesini değiştirerek, lacivert takım elbisesini giyen Erdoğan ve eşi, saat 15.45'te evden ayrılarak, nikâh töreninin yapılacağı binaya ulaştı. Burada makam aracından inen Erdoğan, kendisine seslenen basın mensuplarına dönüp el sallayarak salona geçti.

16.30 BEŞ ŞAHİTLİ NİKAH KIYILDI
Başbakan Erdoğan ve eşi salona girerken, davetlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Ayaküstü, Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Ali Şen'le sohbet eden Erdoğan, gelin ile damadın bulunduğu bölüme geçti. Ali Şen, Başbakan Erdoğan'la eski dost olduklarını ve belediye başkanlığı yaptığı dönemde oğlu Adnan Şen'in nikâhını Erdoğan'ın kıydığını söyledi.

Günlerdir konuşulan nikâh, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin yerini almasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından kıyıldı. Erdoğan'ın 40 milyar lira harcama yaptığı açıklanan nikâhta, erkek tarafının şahitliklerini Berlusconi ile TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı. Kız tarafının şahidi ise Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş'tı. Nikah şahitlerinin sayısı son anda, Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano'nun da katılmasıyla beşe çıktı.

İSTANBUL'DA TÜM GÜN HEYECAN DORUKTAYDI

Berlusconi hediye paketleriyle geldi
İtalya Başbakanı Berlusconi, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın nikah törenine katılmak üzere saat 16.05'te özel uçakla İstanbul'a geldi. Berlusconi, Atatürk Havalimanı'nda Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, İstanbul Valisi Muammer Güler, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Vittorio Surdo tarafından karşılandı. Uçağın arka kapısından, nikah hediyesi olduğu tahmin edilen 2 paket çıkarıldı.

Nikah şekerleri saatler öncesinden getirildi
Pelit Pastaneleri'nin Bahçeşehir'deki fabrikasında yapılan ve 12 günde hazırlanan 7.500 adet nikah şekeri, nikahtan saatler önce salona kamyonla getirildi. Bronz yıldızlı badem şekeri ve çikolatanın yer aldığı nikah şekerleri konuklara, gümüş kutu içerisinde verildi.

İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi ve diğer İtalyanlar için özel nikah şekeri paketleri hazırlandığı görüldü.

Güngör KARAKUŞ - Mustafa KAYA - Nejdet ÇOKAN - Ercan SARIKAYA - Bekir BATU - Gökhan ARTAN - Erhan DOĞAN - Özlem YURTÇU - Ali ÖZLÜER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır