kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Petkim için yeni ihale açılmasını bekliyoruz

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Petkim'e ilgilerinin sürdüğünü, Özelleştirme İdaresi'nin ihaleye hangi şartlarda çıkacağının önemli olduğunu söyledi

Petkim'in özelleştirme ihalesine Sanko'yla birlikte giren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Petkim'le ilgili yeni bir karar vermek için yeni ihalenin açılmasını beklediklerini söyledi. Petkim'in özelleştirme ihalesinin Uzan Grubu'nun peşinatı ödeyememesi yüzünden iptal edilmesinin ardından Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin "Ay sonuna kadar yeni ihaleye çıkılacak" sözleri dikkatleri tekrar Petkim özelleştirmesine çevirdi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

'İlgimiz sürüyor'
Özellikle ana faaliyet alanlarından tekstilde yoğun olarak petrokimya ürünleri kullandıklarını ifade eden Zorlu, "Petkim'in en büyük müşterilerinden biriyiz. Yani bu sektöre ve Petkim'e ilgimiz eskiden bu yana sürüyor. Geçen ihaleye de bu nedenle katılmıştık. Şimdi de yeni ihalenin şartlarına bakıp ihaleye tekrar girip girmeme konusunda karar vereceğiz" dedi. Zorlu, "Sanko'yla Petkim konusunda tekrar bir ortaklık kurulabilir mi?" şeklindeki soruya da "Şu an bu konularda bir şey söylemek için erken. Dediğim gibi önce ihalenin şartlarını görmek gerekiyor. Yeni ihalede eskisinden değişik bir takım düzenlemeler olur mu olmaz mı? Önce onları bir görelim" dedi.

Petkim ihalesine Zorlu Petrogas şirketiyle katılan Ahmet Nazif Zorlu, 6 Mayıs'ta yapılan pazarlık görüşmeleri öncesinde Sanko'yla güçlerini birleştirmişti. Zorlu, televizyonlardan da canlı yayınlanan ihalenin pazarlık görüşmelerine Sanko Holding Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'yla birlikte katılmıştı. Zorlu, ihaleyi alan Uzanlar'ın 605 milyon dolarlık teklifinin düşük olduğu yönündeki eleştiriler için de şöyle demişti"Bunu söyleyenler sayı saymasını bilmiyor. Bu rakam Petkim için çok iyi"

EYLÜL'DE 4 YENİ TESİS
Öte yandan, Zorlu Grubu Eylül'de büyük bir şova hazırlanıyor. Vestel'in, Manisa'da inşa ettirdiği 2 milyon adet televizyon, 2 milyon adet çamaşır makinesi fabrikasıyla buzdolabı fabrikasındaki ek üretim tesisi Eylül'ün ilk günlerinden itibaren üretime başlayacak. Vestel, ayrıca Rusya'daki televizyon fabrikasını da yine aynı tarihte açacak. Bu 4 tesis için toplam 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Vestel Şirketler Topluluğu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, "Manisa'daki tesislerde 4 bin kişiye iş sağlayacağız. İlk etapta yıllık 500 bin televizyon üretecek Rusya'dakinde ise 500... Gruptaki toplam çalışan sayımız 12 binin üzerine çıkmış olacak" dedi. Bu 4 tesisin de ilk etapta deneme üretimine başlayacağını ifade eden Yüngül, "Asıl üretim ve resmi açılış da Eylül'ün ilerleyen günlerinde olacak. Bu yatırımların aynı anda hizmete girmesi özellikle planlanmış bir durum değil. Teknoloji lideri bir kuruluş olarak sürekli yatırım yapmamız sonucu bu 4 tesisin de açılışı aynı tarihlere rastladı" diye konuştu.

Erhan GÜLENÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır