kapat
11.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Bomba şakası pahalıya patladı

Fransız Havayolları'nın bir pilotu New York'tan Paris'e uçarken ayakkabısında bomba olduğunu söyleyince hemen gözaltına alındı

HAVAALANI ALARMA GEÇTİ
Air France Havayolları'nda çalışan yardımcı pilot şaka yapayım derken karakolluk oldu. Fransız Philippe Rivere (50), New York-Paris seferini yapan uçakta yardımcı pilottu. Rivere, uçağa binmeden önce kapıdaki güvenlik görevlilerine ayakkabısında bomba sakladığını söyledi. Bunun üzerine görevliler harekete geçti. Pilotun üstü arandı ancak hiçbir bomba izine rastlanamadı fakat yine de gözaltına alındı.

MAHKEMEYE ÇIKACAK MI?
Bazı yetkililer, Rivere'nin şaka yaptığını söylerken, bazıları ise bunun henüz kesinleşmediğini belirtti. Polis şefi ise, yaptığı açıklamada bunun çok 'uygunsuz' bir hareket olduğunun altını çizdi. Rivere'nin ise yaşadıkları nedeniyle çok şaşkın olduğu ve kimseyle konuşmadığı ifade edildi. Gözaltında tutulan pilotun yargılanıp yargılanmayacağı henüz belli değil.

11 EYLÜL HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ
New York JFK Havaalanı'nda yaşanan bu olay, 11 Eylül'ün ardından görevlilerin ne kadar dikkatli davrandıklarını ve terörle ilgili bir şakanın dahi tutuklamayla sona erebileceğini göstermiş oldu. Bunun yanı sıra, Federal Araştırma Bürosu (FBI) da bir katalog hazırlamış, teröristlerin kullanabileceği, gözden kaçabilecek bomba ve silahları tanıtmıştı. Ayakkabı bombası da bunların arasında yer alıyordu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır