|
 |

Uyanın beyler
Avrupa Şampiyonası'na 1 aydan az kala basketbolcular yazın rehavetini atamadı. Federasyon ise özel maçı kafileye bildirmeyecek kadar unutkan
İki yıl önce evsahipliği yaptığımız şampiyonada büyük çıkış gösterip Avrupa ikincisi olan Türk basketbolunda, Dünya şampiyonası ile başlayan kan kaybı devam ediyor. Türk basketbolu son 3 yılda NBA ve Avrupa'nın önemli takımlarına temsilciler gönderiyor, koçlarımız İtalyan, Fransız takımlarını çalıştırıyor ancak halkın sevgilisi 12 Dev Adam popülaritesini gitgide yitiriyor. Geçen yıl ABD'deki Dünya Şampiyonası'nda 9.olarak beklentileri karşılayamayan Milli Takım, 5 Eylül'de İsveç'te start alacak Avrupa Şampiyonası öncesi de iyi sinyaller vermiyor.
Biz niye geç başladık?
Uzun ve olaylı bir yaz tatili sonrası biraraya gelen Milli Takım, İstanbul ve İtalya'daki 10 günlük çalışmanın ardından çıktığı Litvanya sınavında döküldü. Rakibinden 20 fark yiyen 12 Dev Adam, Litvanya'ya karşı eksik kadrosuyla elemelerdeki performansını dahi tekrarlayamadı. Milliler, Ocak ayı sonunda NBA yıldızları Hidayet ve Mehmet'ten yoksun olmasına karşın rakibine uzatmada 102-99 kaybetmişti. Yardımcı koç Çetin Yılmaz, 88-68'lik yenilgiyi "Litvanya hazırlıklara bizden çok önce başladı" sözleriyle ifade ederken, akıllara "Biz hazırlıklara niye geç başladık" sorusu geldi.
Maç sözünü tutmadık
Saha içinde bunlar yaşanırken saha dışında yaşananlar daha düşündürücü. 4 ay önce İtalya ile Türkiye'nin 4 Ağustos'a hazırlık maçı oynaması planlandı. Basketbol Federasyonu bunu kafileye bildirmeyi unutunca Milliler maç günü ağır bir antrenman yapıp akşam da bu gerekçeyle maça çıkmadı. Maçın biletlerini dahi satan ve bu yüzden kendi arasında bir maç oynamak zorunda kalan İtalyanlar, Türkiye'yi sözünü tutmamakla suçlarken Milli Takım Menajeri Doğan Hakyemez olayın abartıldığını söyledi.
İsveç bile korkuttu
AMilli Basketbol Takımı, İtalya'daki hazırlık kampının ikinci maçında Avrupa Şampiyonası'na evsahipliği yapacak olan İsveç'i güç bela devirdi 79-75. Zayıf rakibi karşısında dış atışlara çare bulamayan Milliler, ilk yarıyı 40-35 yenik kapattılar. İkinci yarıda Kerem Tunçeri'nin ateşlediği 12 Dev Adam, maçtan 4 sayı farkla galip ayrıldı. Türkiye Bormio Turnuvası'ndaki son maçında TSİ 17.00'de evsahibi İtalya ile karşı karşıya gelecek.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|