kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

REFIK DURBAS


Tatilde su bedeli...

Yavuz Selim Tuncoglu, 2002 yili icinde ailesi tarafindan alinan Altinova-Ayvalik'ta yazlik bir evde, yaz aylarinda yaklasik bes ay kalmaktadir. Gecen yil mayis-ekim aylarinda belediyenin vermis oldugu su hizmetinden faydalanarak yaklasik 83 m3 su harcamasinda bulunmus ve bunun 43 m3'luk bedelini odemis... Kalan 40 m3 su bedelini iseortalama 10 m3'denyillik 120 m3 su ucretinin agustostan agustosa odenebilecegi bilgisi belediye gorevlilerinin soylemesi uzerine odememis...

Tuncoglu, simdi de belediye encumeninin aldigi karar ile temmuzdan itibaren su tarifesinin degistirildigini ve KDV haric 50 m3'den yukarisinin 3.500.000 TL olarak belirlendigi icin su bedelinin 300kusur milyon oldugu ogrenmis bulunuyor.

"Belediye araciligiyla verilen her hizmetin getirilebilmesi icin bir bedelinin olacagini herkes kabul etmektedir" diyen Tuncoglu, bu fiyat artiriminin neden halka duyurulmadigini, temmuzda gelen bu zamdan once belediye tarafindan su sayaclarinin neden okunmadigini ve bu tarife uygulanirken eger 50 m3'ten fazla su harcamasi yapilmis ise fiyat araligi olmaksizin harcanan tum su bedelinin nicin 3.500.000 TL'den hesaplanarak fatura cikarildigini soruyor.

Belediye yetkililerinin Tuncoglu'nun sorularina bir diyecegi vardir mutlaka...

Nemalari odenmedi mi?
Istanbul Haydarpasa Numune Hastanesi personeli de nemalarinin ne zaman odenecegini merak etmekte...

Yani?

SSK Tuzla'nin sorunlari...
Kartal SSK Hastanesi'ne bagli Tuzla SSK Hastanesi'nde calismakta olan Cocuk Sagligi ve Hastaliklari uzmanlari, tekrar Kartal'da kurulmasini diledikleri cocuk servisine donmek istediklerini belirtiyor ve gerekcelerini de soyle acikliyorlar

"Maltepe'de oturan bir vatandas uc dakika muayene icin uc ilce gecerek uc saatte bize ulasmakta, ama eczane acik olmadigi icin uc ilac alamadan evine gitmektedir. Altyapisi hazirlanmadan acilan hastanenin sorunlari buyudu. Oglenden sonra rontgeni calismayan, saat 16.00'dan sonra eczanesi kapanan, eksik personel ve cok az laboratuvar hizmeti ile bolgede yasayan 3.5 milyon SSK'linin 15 yasindan kucuk cocuklarina hizmet vermekteyiz. Teshis koyabilmek icin yeterli donanimi olmayan bu saglik ocagi kimligindeki sozde hastaneden ne halkimiz, ne de su haliyle bizler memnunuz. Bazen poliklinik sayisi gunde 400'u buluyor."

Saglik Bakanligi, herhalde bir cozum yolu bulacaktir.

CEVAP VE DUZELTME
26 Temmuz 2003 tarihli Sabah gazetesinde cikan "En ozel okullar" baslikli haberle ilgili Balikesir Burhaniye'deki Naim Cagil Ozel Koleji'nin kurucusu Naim Cagil tarafindan yapilan aciklamada, "Okulumuzun adi da cemaat baglantili okullar arasinda gecmistir. Bizim okulumuzun listede adi gecen okullarla bir ilgisi olmadigini belirtip, Naim Cagil Koleji yoneticileri ve ogretmenleri olarak Ataturk ilkelerine bagli, insan haklarina saygili, sorumluluk sahibi, paylasmayi bilen, caliskan ve durust bireyler yetistirmeyi amac edindigimizi kamuoyuna aciklariz. Ayrica okulumuzun egitim ve ogretim anlayisini Ataturkculugun olusturdugunu, akil ve bilimin gosterdigi yolda ilerledigini belirtiriz" denilmistir.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir