kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

AHMET HAKAN


Tayyip Erdogan cok mu sansli?

AVRUPA BIRLIGI; Uyum paketleri Meclis'ten gecti. Turkiye AB'ye hic bu kadar yaklasmadi. Simdi Avrupa'dan hukumete ovguler yagiyor. Yorumlar tek bir noktada birlesiyor Bu bir devrim...

EKONOMIK KRIZ; Piyasalarda gozle gorulur bir iyilesme var. Doviz dusuyor. Isler biraz olsun acilmaya basladi. Yasanan en kotu donemin ardindan iyilesme trendine girildi.

IMF ILE ILISKILER; IMF Turkiye'den alacaklarini erteledi. Yapilan anlasmayla borc odemede 11 milyar dolarlik rahatlama saglandi. En azindan 2004 ferah icinde gececek.

ENFLASYON Enflasyon ucuncu kez eksi cikti. Boylece yillardir yuksek enflasyonla yasamaya alisan Turkiye'de isler tersine dondu.

SON DURUM Ekonomistlerin yorumu IMF'nin borc ertelemesi ve enflasyonun yine eksi cikmasi, piyasalara rahat nefes aldiracak. Faiz inecek, 2004 yili kabus olmaktan cikacak.

ABD ILE ILISKILER; Tezkerenin reddinden sonra gerilen iliskilerin yeniden duzelme sansi ortaya cikti. ABD, bir kez daha Irak icin Turkiye'ye muhtac duruma geldi.

TEROR Gozlemciler "Topluma Kazandirma Yasasi"nin cikmasinin ardindan PKK-KADEK militanlarinin artik Kuzey Irak'ta barinamayacagi yorumunu yapiyorlar. Yani kabus bitti, Guneydogu icin demokratik adimlarin atilmasinin onunde engel kalmadi...

Yukaridaki tum bilgiler ve yorumlar, son uc gunun gazetelerinden derlendi..

****

Peki butun bunlar ne anlama geliyor? Burada Erdogan hukumetinin acik basarisi yok mu? Bu konuda yapilan yorumlara baktigimizda, bir sozcugun sik sik gundeme getirildigini goruyoruz Sans..

Aslinda ne zaman Erdogan'in acik basarisi soz konusu olsa, sans konusu hemen devreye sokulur.

Animsayalim Erdogan Istanbul'da belediye baskanligina aday oldugunda, kendi partisinin yuksek zevati bile ona guvenmemisti.. Once "secilemez" dediler. Secildi. Ardindan "yapamaz" dediler. Ama Erdogan'in baskanliginin daha ilk aylarinda, Istanbul icin mucize olarak kabul edilecek gelisme yasandi Su sorunu cozuldu. Iste o gun bugundur "Erdogan" ve "sans" sozcukleri yan yana gelmeye basladi. O yaz yagmurun fazla yagmasinin su sorunun cozumundeki etkisi ve Erdogan'in sansi uzerine yapilan yorumlari unutmus degiliz.

****

Son yillarda yasanan olumlu gelismelerin, Tayyip Erdogan'in sansiyla aciklanmasina benim itirazim var.

Itirazimin en temel nedeni su Gelismeler tam tersi yonde olsaydi, o zaman durumu "Erdogan'in sanssizligi"yla aciklayabilecek miydik? O durumda yapacagimiz yorum en hafifinden "beceriksizlik" olacakti.

Itirazimin bir baska nedeni daha var Tayyip Erdogan 'sansli' olsaydi, attan duser miydi?


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir