kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Isvicre Rumeysa'ya ambulans gonderdi

Izmir'in gobeginde satilan balonlarla yaralanan gurbetci cocuklarinin imdadina, Isvicre'deki sigorta sirketi yetisti

Kontrolsuz satilan balonlarla uc cocugu agir yaralanan gurbetci ailenin basina gelenler, Turkiye ile Isvicre arasindaki farki ortaya koydu. Isvicre'den Turkiye'ye tatile gelen Mustafa Polat, gectigimiz cuma gunu Konak Meydani'ndan dort cocugu icin 20 tane ucan balon satin aldi. Ailesiyle Isvicre'de yasayan Mustafa Polat'in kizlari Rumeysa, Cigdem ve Yesim Polat balonlarin patlamasi sonucu agir yaralandi. Ege Universitesi Hastanesi'ne kaldirilan cocuklardan 1.5 yasinda Rumeysa Polat'in olum riskinin belirmesi uzerine Isvicre'de faaliyet gosteren sigorta sirketi cocuklar icin ozel ucak gonderdi.

TURKIYE'YE ORNEK OLSUN
Onceki gun Mustafa Polat'in Gaziemir'deki evinde meydana gelen olay, kucuk cocuklarin eglence araci olan ucan balonlarin ne kadar tehlikeli oldugunu bir kez daha gozler onune serdi. Olayin ardindan sigorta sirketinin ise dokuz saat icinde Izmir'e ozel ucak gondermesi, gelismis ulkelerdeki saglik sisteminin isleyisi ile insan hayatini hice sayan urunlerin satilmasina goz yuman Turkiye arasindaki farki gosterdi.

SIGORTACISINI ARADI
Cuma gunu cocuklari ve esi ile Izmir'in Konak Meydani'nda gezen Mustafa Polat ve ailesi cocuklarin israri uzerine seyyar saticidan 20 adet ucan balon satin aldi. Saat 13.30 civarinda balonlarla eve donen Polat Ailesi, cocuklarin oynadigi balonlarin patlamasi ile buyuk bir sok yasadi. Vucutlarinin cesitli yerlerinde yanik meydana gelen Rumeysa, Cigdem ve Yesim Polat, hemen Ege Universitesi Tip Fakultesi Acil Servisi'ne goturuldu.

Ilk mudahalenin ardindan 1.5 yasindaki Rumeysa Polat olum tehlikesi ile yogun bakima kaldirildi. Isvicre'de 16 yildir cimento fabrikasinda isci olarak calisan Baba Mustafa Polat da hemen sigorta sirketini aradi.

OZEL UCAK GONDERDI
Durumu 17.00'de ogrenen Isvicre'deki Hellisana Versicherung Sigorta sirketi, ozel ucak gondermek icin hemen hazirliga basladi. Turkiye'nin Zurih Konsoloslugu da devreye girerek, hastane ile irtibat kurdu ve burokratik islemleri cozdu. Dokuz saat sonra gece saat 02.00'de Adnan Menderes Havaalani'na inen ucak, Polat Ailesi'ni alarak yeniden Isvicre'ye dondu.

Vucudunun yuzde 46'si yanan 1.5 yasindaki Rumeysa Polat Isvicre'de hemen ameliyata alinirken, hayati tehlikeyi atlattigi belirtildi. Patlamada sadece bacaklari yanarak kurtulan 11 yasindaki Yesim Polat ile 13 yasindaki Cigdem Polat'in ise tedavilerinin yapildigi ve durumlarinin iyi oldugu ogrenildi.

Olaya tanik olan Mustafa Polat'in Isvicre'den birlikte geldigi arkadasi Omer Gulsecen, balonlarin tup gaz gibi buyuk bir sesle patladigini soyledi.

Murat SAHIN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir