kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Kapkacin merkezi Istanbul

Suc profilini cikaran emniyet; kapkacta Izmir, Antalya, Diyarbakir'da artis tespit etti.

Vatandaslarin yollarda tedirgin yurumesine neden olan kapkac teroru, degisik arastirmalara da konu oldu. Emniyet Genel Mudurlugu, yaptigi arastirma ile kapkac sucunu isleyenlerin ozelliklerini ortaya koyarken, vatandaslara da bircok oneride bulundu. Raporda, kapkaccilarin kirsal kokenli ailelerden ciktigi ve sasaali eglence yerlerini goren bu tur problemli cocuklarin, suca yoneldikleri ifade edildi. Turk Ceza Kanunu'nda tanimi olmamasi nedeniyle, kapkac sucunu isleyenlerin hafif cezalarla kurtulmasinin, suca ozendirici oldugu belirtilen raporda, kapkacin gasp olarak nitelendirilmesi ve DGM suclari arasina alinmasi gerektigi vurgulandi.

Emniyet Genel Mudurlugu'nun raporunda yer alan kapkac suclularinin profilinde, genellikle sahislarin anne-babalarinin birbirinden ayri yasadiklari, cesitli nedenlerle problemli aileler oldugu, yas sinirlarinin 16 ile 25 arasinda degistigi ifadesi yer aldi. Kultur farkliliklari olan ve ekonomik sartlari cok kotu olan bu tur ailelerin cocuklarinin merkezi bolgelere gittiklerinde kendi yasam tarzlarindan cok degisik bir ortamla karsilastiklari vurgulandi.

Yuzde 11'lik azalma
Verilere gore, 2003 yilinin ilk dort ayinda; Istanbul'da 1.484, Izmir'de 676, Bursa'da 347, Antalya'da 268, Ankara'da 226, Diyarbakir'da 172 ve Gaziantep'de 146 kapkac olayi meydana geldi. Ulke genelinde 2002 yilinin ilk dort ayinda 4.493, 2003'un ilk dort ayinda ise 4.008 kapkac ve yankesicilik olayi meydana geldi ve bir onceki yila gore yuzde 11'lik bir azalma saglandi. 2002 ve 2003'un ayni donemleri kiyaslandiginda Istanbul, Ankara ve Bursa'da azalma, Izmir, Antalya, Diyarbakir ve Gaziantep'de ise artis oldu.

Ibrahim BILEKLI


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir