kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Hayatini, GPS cihazina borclu

Izmir'de saldiriya ugrayan taksi soforu, aracindaki cihazla olumden dondu. Butona basinca polis sinyalleri takip ederek taksiyi buldu

Izmir'in Uckuyular Meydani'nda onceki gece aracina binen 2 kisi tarafindan gasp edilen taksici Seyhan Gurler, Global Positioning System (GPS) cihazi sayesinde bagajda kilitli kalmaktan kurtuldu. Silahla tehdit edilip para ve cep telefonu alinan Gurler, gaspcilarin silahi cekmesinden hemen sonra aracinda bulunan GPS cihazinin butonuna basti. Yeri tespit edilen taksi soforu olay yerine gelen polis ekipleri tarafindan, gaspcilarin kapattigi bagajdan cikarildi.

SILAHLAR CEKILDI VE...
Onceki gece, Uckuyular Meydani'ndan aldigi kimligi belirsiz iki musteriyle Balcova'da dolasmaya baslayan Seyhan Gurler musterilerin istegi uzerine Inciralti Bahcelerarasi'na yoneldi. 8/9 sokak uzerinde ilerlerken bir anda sofor Gurler'e durmasini soyleyen gaspcilar yaninda tasidigi silahi sofore dogrulttu. Soforler Odasi'ndaki merkezle baglantisi bulunan GPS cihazinin butonuna basan Seyhan Gurler yardim cagrisinda bulundu.

BAGAJDAN CIKARILDI
Kimligi belirsiz gaspcilar Seyhan Gurler'in uzerinde bulunan 93 milyon lira ile cep telefonunu aldi. Kimligi belirlenemeyen gaspcilar daha sonra talihsiz surucuyu silah zoruyla aractan asagi indirdi. Taksi soforune bagaja girmesini soyleyen gaspcilar, Gurler'i bagaja kilitleyerek kayiplara karisti. GPS (Global Positioning System) ile surucunun yerini belirleyen Soforler Odasi, olayi hemen polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri 35 T 5364 plakali taksiyi Inciralti 8/9 sokakta buldu. Bagaja kilitli surucu Seyhan Gurler kurtarilirken gaspcilarin yakalanmasi icin polis genis capli sorusturma baslatti.

SISTEM YALNIZ IZMIR'DE KULLANILIYOR
Seyhan Guler'in , taktirdigi GPS sistemini Soforler Odasi'ndan 300 dolara almis. Ve 10 taksitte odeyecek. GPS sistemi, telsiz sistemi ile birlikte calisiyor. GPS sistemi butonuna basildiktan sonra taksi surekli izlemeye aliniyor. Bu asamadan sonra taksinin her hareketi gozleniyor, takip ediliyor. Sistem Turkiye'de sadece Izmir Soforler ve Otomobilciler Odasi tarafindan uygulaniyor. 2 bin 650 taksiden 900'u sistemi taktirmis.

Kadir KEMALOGLU


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir