kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Ailelerin korkunc sirri

Zeytinburnu'nda 19 yasindaki Onder Ozcebi'yi olduren iki saldirganin cinayeti ailelerine anlattiklari, ailelerin ise suskun kaldigi ortaya cikti

Zeytinburnu cinayetinin uzerindeki sir perdesi olaydan iki hafta sonra aralandi. Kapkacci olduklari kesinlesen 2 saldirgan, cinayet tanigi genc kizin cizdirdigi robot resim sayesinde yakalandi.

Cep telefonunu almak isteyen saldirganlarin tabancasini kuru siki zannederek direnen 19 yasindaki Onder Ozcebi'nin olumune sahit olan yanindaki kiz arkadasi Hulya Fidan'in hastaneden ciktiktan sonra verdigi esgal katillerin yakalanmasini sagladi.

Robot resmi, Zeytinburnu'nda daha once suca karismis kisilere tek tek gosteren polis once 19 yasindaki Sezer Karnal'in ismine ulasti. Karnal'in ev adresini belirleyen asayis ekipleri, evde kimseyi bulamayinca, bu kez, cok samimi arkadasi oldugunu belirledikleri Serkan Sari'nin evine baskin yapti.

Evde kiskivrak yakalanan Sari, polisin kendisini cinayet faili olarak yakaladigini zannederek, 22 Temmuz gecesi Karnal'la birlikte isledikleri cinayeti tum ayrintisiyla anlatti. Serkan Sari, polise issizlik ve parasizlik sonucu, bu ise kalkistiklarini soyleyerek, soyle dedi

TETIGE 5 KEZ BASTI
"O gece paraya cok ihtiyacimiz vardi. Sezer ile birlikte dusunup, nasil para bulacagimiza karar verdik. Aklimiza gasp yapmak geldi. Sezer'in amcasindan calip, sakladigi bir silahi da vardi. Sahildeki parka gittik. Burada, gozumuze kizla cocuk carpti. Sezer bana, 'Bak kizin cantasi da var. Kesin icinde cep telefonu vardir' dedi. Yanlarina gittik. Sezer, silahi dogrultarak, 'Cep telefonlarini ve cuzdanlarinizi verin' dedi. Cocuk, 'Ya biz bu isleri bilmiyor muyuz? Kuru siki tabanca ile gasp mi yapilir' diyerek karsi cikti. Ve Sezer'i itip kalkmaya basladi. Sezer bunun uzerine, silahi atesledi. Cocuk, kolundan vuruldu ama dusmedi. Sonra Sezer bir kez daha atesledi. Silah tutukluk yapti, yine doldur bosalt yapti. 2 mermi patlamadan yere dustu. Ondan sonra silahi bir kez daha atesledi. Bu sefer gogsune gelmisti. Cocuk hala dusmeyince, kiz da avaz avaz bagirmaya basladi. Biz de oradan kacarak uzaklastik."

AILELERINE ANLATMISLAR
Serkan Sari, polise itiraflarinda, parktan kactip, hemen evlerine gittiklerini, olan biten her seyi, isledikleri cinayeti tum ayrintilariyla ailelerine de anlattiklarini acikladi. Sari kendisi Istanbul'da kalirken, Sezer Karnal'in olay gecesinin sabahinda ailesi tarafindan Giresun'un Gorele ilcesindeki Golbasi koyune, akrabalarinin yanina gonderildigi bilgisini de verdi.

Sari'nin bu ifadeleri uzerine Karnal, Giresun'da yakalanarak Istanbul'a getirildi. Karnal'in ustunden, 7.65 mm'lik Fransiz yapimi silah da cikti. Silah, Istanbul'da balistik incelemeye alindi ve olay gecesinde kullanilan ve Onder Ozcebi'yi olduren silah oldugu belirlendi.

GEC GELEN PISMANLIK
Sezer Karnal ile Serkan Sari'ya dun Zeytinburnu Ilce Emniyet Mudurlugu'nce cinayet yerinde tatbikat yaptirildi. Genis guvenlik onlemleri altinda olayi anlatan Sezer Karnal, arkadasi Serkan Sari ile Zeytinburnu sahiline geldiklerini belirterek, soyle konustu

''Burada oturan kisilerden, telefonlarini istedik. Ismini sonradan ogrendigim Onder, telefonunu vermek istemedi. Vermesi konusunda israr edince, yanindaki kiz arkadasi alayci bir sekilde 'Boyle gasp mi olur?' dedi. Ben de tabancami cektim. Once vurmak istemedim. Ancak Onder bana kafa atinca, silahimi atesleyip kendisini vurdum. Pismanim.''

Bir cep telefonu hayatina maloldu
Bundan 15 gun once, gece 23.00 siralarinda, Zeytinburnu sahilinde yanindaki sevgilisi Hulya Fidan ile evlilik planlari yapan 19 yasindaki Onder Ozcebi, bir cep telyefonu ugruna hayatini kaybedecegini aklina bile getiremezdi.

Oysa 22 Temmuz gecesi, mutlu birlikteliklerini aylardir surduren Onder ve Hulya icin kabusa donustu. Birlikte calistiklari tekstil sirketinde tanisan ve birbirlerine asik olan Onder ile Hulya'nin iliskisi basladiginda, arada bir baska erkek vardi. Bu her ikisinin de patronu, Papillion Tekstil'in sahibi Yuksel Yilmaz idi. Onder ile tanistiktan sonra, patronu ve sevgilisi Yuksel Yilmaz'dan ayrilan Hulya, isi de birakti. Ayri ayri tekstil sirketlerinde calismaya baslayan Hulya ve Onder'in en buyuk sikintisi, evliliklerine Onder'in ailesinin karsi cikmasiydi. O gece de bulusup bu aile sorunlarini nasil cozeceklerine kafa yoran iki genc kendilerine bir kac gun gecirtecek para arayan issiz 2 saldirganin kurbani oldu.

Mehmet AKTARAN - Ozer KILIC


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir