kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Herkes yandi, o kazandi

Uzan Ailesi muthis servetini kaybetme tehlikesi ile karsi karsiya. Gectigimiz yil ailenin kucuk oglu Hakan Uzan'dan bosanan Yesim Salkim ise en sansli Uzan olarak gundemde. Cunku unlu sanatci, Hakan Uzan'dan bosanirken degeri milyonlarca dolari bulan bir servetin de sahibi oldu

Yesim Salkim zor bir hayattan geliyordu. Genc yasinda, kucaginda 10 gunluk bebegi ile kocasini terk etmisti. Zor gunlerdi. Cocuguna sut alacak parasi dahi yoktu ve olumu bile dusunmustu. 70'li yillarin unlu muzisyenlerinden Dursun Salkim'in kiziydi ama parcalanmis bir aileydi onlar. Babasina kizgindi.

Onlari birakip gittigi, baska bir kadinla birlikte oldugu icin kizgindi. Sonra barlarda sarkiciliga basladi; Ankara'dan Istanbul'a geldi. Yavas yavas muzik dunyasinda taniniyordu. Adim adim sohret basamaklarini tirmanirken Ali Sen'in oglu Metin ile birlikte olmaya basladi. Artik sinif atliyordu Salkim. Ama bu iliski devam edemedi. Herkes Sen ailesi ile baglarini koparan Yesim Salkim'in kendini yeniden islerine verecegini dusunuyordu ki, bu kez yeni bir ask haberi duyuldu.

ACIYLA KUCUK YASTA TANISTI
Salkim'in yasamina bu kez Turkiye'nin en zengin ailelerinden Uzanlar'in kucuk oglu Hakan Uzan girdi. Zor hayatin kadini Yesim Salkim'in yasami bir anda degisti. Ama bu beraberligin kabul edilmesi, onay gormesi oyle kolay olmayacakti. Nitekim Uzan ailesi hemen tavrini belli etti; Yesim'i istemedi. Bir donem Hakan Uzan Londra'ya gonderildi ama bu ayrilik bile aski bitiremedi.

Ailenin tum karsi cikislarina ragmen birlikteliklerini surduren cift, sonunda Turkiye'den kilometrelerce uzakta, Urdun'de yasamlarini birlestirdi. Bu evlilikle birlikte Yesim Salkim'in hayati tumden degisti. 10 yil oncesinin o kirilgan, gucsuz, parasiz genc kizi gitmis yerine bir prenses gelmisti. Artik istedigi her seye ulasabiliyordu. Iddialara gore sirf "Onumde sarki soylemesini istiyorum" dedigi icin Whitney Houston yuzbinlerce dolar odenerek Amerika'dan Turkiye'ye getirtilmisti.

LIMITSIZ KREDI KARTLARI VARDI
Yuz milyar lira limitli kredi karti vardi ve her ay harcamalariyla limitini dolduruyordu. Bu donemde Yesim Salkim adina bir muzik sirketi kuruldu. Artik kendi kendisinin patronu olmustu. Yillardir Rumelihisari konserlerine cikamayan Salkim, bu arzusuna da Uzan soyadinin getirdigi avantajlarla kavustu. Cunku Hisar konserlerini Uzan Grubu'na bagli Rumeli tanitim organize ediyordu. Ama evlilikle elde edilen bu gucun bir evliligi devam ettirmek icin yeterli olmadigini anladi Yesim Salkim cok gecmeden ve surpriz yapip bosandi. Bosanmadan sonraki haberler "Peri masali bitti" ya da "Cinderella eve dondu" basliklarini tasiyordu. Yesim Salkim da benzer ifadeler kullaniyor, "Bir lira almadim. Artik kendi coplugume dondum" diyordu.

GELDIGIM COPLUGE DONDUM!
Kendi ifadesine gore sadece bavulunu alip, koca bir imparatorlugu terk etmisti. Cunku bir erkegin hayatini degil, kendi hayatini yasamak istemisti. Butun o gorkem; yatlar, mucevherler, dunyanin dort bir yanina seyahatler, sinirsiz harcamalar sevginin tek basina verebilecegi tatmini sunmamisti ona. Yesim Salkim'in bosandiktan sonra "1 lira bile almadan bosandim" sozu cok tartisildi. Inandirici gelmedi bu aciklama. O da "Tabii ki bes parasiz degildim. Evlenmeden once de benim bir calisma hayatim vardi. Esimle beraberken de onun yaptigi birtakim seyler icin 'tesekkur ederim, sen bana bunu yapma' demezsin" turunden aciklamalarla kendini savundu. Ne tazminat almisti ne de nafaka O boyle soyluyordu. Ama gercegin hic de oyle olmadigi ortaya cikti. Yesim Salkim'in "Bes parasiz ayrildim" aciklamasindan hemen sonra medyaya bir yerlerden mal varligi listesi sizdi...

TRILYONLUK MUCEVHER ALDI
Ve bu listeye gore Yesim Salkim, Hakan Uzan'dan ayrilirken en az evliligindeki kadar zengin bir kadindi. Hatta Turkiye'nin en zengin kadinlari arasinda ilk siralarda oldugu konusuldu. Yesim Salkim'in muthis bir serveti vardi. Istanbul'da 2 villa, Bodrum, Erdek ve Cesme'de birer villa, 1 milyon dolari askin nakit para, 67 adet degerli mucevher ve saat (ki her birinin degeri 100 bin dolarlarla ifade ediliyordu), luks bir cip, bir Jaguar. Kendi coplugune dondugunu soyleyen Yesim Salkim, bosandiktan sonra sahnelere donmedi. Muzik sirketini kapatti ve uzunca bir sure Amerika'ya gitti. Sonra da Paris'te, jet-setin icinde yasamaya basladi.

TURKIYE'YE TATIL ICIN GELIYOR
Salkim, yurtdisinda kendine yeni bir hayat kurmaya calisirken, Hakan Uzan da bir surpriz yapip yasamini televizyon sunucusu Ozlem Kizilkaya ile birlestirdi. Yesim Salkim ise gectigimiz yaz aylarinda tanistigi turizmci Arben Icli ile kis basinda nikah masasina oturdu. Artik Uzan ailesi ile tum iliskisi bitmisti. O Avrupa'da zengin ve asik bir kadin olarak yasamini surdururken Turkiye'de Uzanlar'la ilgili olaylar patlak verdi.

Bankalarina el konulan, Motorola davasi nedeniyle uluslararasi arenada zor gunler yasayan ve butun servetini kaybetme tehlikesiyle karsi karsiya kalan Uzan Ailesi'nin en sanslisi Yesim Salkim oldu. Eger bugun hala Hakan Uzan ile evli olsaydi o da ailenin yasadigi sorunlarla bogusacakti. Oysa Yesim Salkim, muthis serveti ile yarinlara guvenle bakiyor. Salkim, evlenmeden once oldugu gibi halen Paris'te; Avenue Montaigne'deki evinde yasiyor, arada bir de Turkiye' ugruyor...


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir