kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Turkler Irak'ta 432 milyon dolarlik is yapti

Bakan Tuzmen, "Irak'ta toplam kontrat tutari yilsonuna kadar 800 milyon dolari bulur" dedi

Dis ticaretten sorumlu Devlet Bakani Kursad Tuzmen, Irak ile savas oncesine petrol karsiliginda gida programi kapsaminda imzalanan ve oncelikli mal listesine dahil edilen Turk firmalarina ait kontratlarin toplam tutarinin 432 milyon dolari astigini ve bu rakamin yil sonunda 800 milyon dolari bulmasini beklediklerini belirtti.

Birinci Korfez Savasi oncesinde Irak, Turkiye'nin en cok ihracat yaptigi ulkeler arasinda ilk sirayi alirken, savas sonrasi ambargo nedeniyle ancak Birlesmis Milletler'in gida programi kapsaminda ihracat yapabiliyordu. Son savasin ardindan Turkiye, hem muteahhitlik hizmetlerinde hem de ihracatta Irak pazarindan pay almayi hedefliyor.

Tuzmen, yaptigi yazili aciklamada, ocak-temmuz doneminde Irak'a ihracatin bir onceki yilin ayni donemine gore yuzde 38 artarak 364.8 milyon dolara ulastigi belirtildi. Aciklamada, ihracatci birlikleri kayitlarina gore haziran ve temmuz aylarinda Irak'a ihracatin bir onceki yilin ayni aylarina gore sirasiyla yuzde 187 ve yuzde 198 artarak 105 ve 114.7 milyon dolar oldugu bildirildi.

SU ARITMA DA VAR
Tuzmen, Irak'in yeninden yapilandirilmasina iliskin 1483 sayili BM karari cercevesinde onumuzdeki kasim ayi sonuna kadar gerceklestirilmesi ongorulen kontratlarin oncelikli listelelerinden su aritma sektorun kapsayan listenin hafta sonunda aciklandigini ve listede Turk firmalarina ait 133 milyon dolarlik kontrat bulundugunu belirtti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir